≫ 

Srpska zastava duga 250 metara na protestu kod Krsta: "Kurti nam preti ubistvom, a Evropa ćuti"

Kako saznajemo, policija je zaustavila dva autobusa sa Srbima iz Štrpca i pretresa ih

  • 11

Srbi su u Rudaru kod Krsta, u blizini Zvečana, u podne održali veliki i demokratski protest , pa su razvili transparent "Kurti, Kosmet nije tvoja prćija, ovo je naša dedovina".

12.30 Zastava duga 250 metara 

Srpska zastava duga 250 metara proteže se na protestu Srba u mestu Rudare.

Zastava, Rudare, protest Zastava duga 250 metara; Foto: PA

12.15 Na protestu brojne parole

Mi nismo kriminalci, to su Kurtijevi specijalci!

Rode, nije ti ovo Nemačka, ovo je Srbija!

Zašto smo kriminalci ako tražimo slobodu?

Kurti nam preti ubistvom, a Evropa ćuti!

Decu nisam rađala za Kurtijev snajper

Pravda za Dejana, Miljana i Slađana!

S verom u Boga i za Božić na barikadama!

Pomoravlje uz braću sa Severa

Braćo i sestre, i Gračanica je uz vas

Predsedniče Vučiću, u tebe se uzdamo

Neću da ćutim na Kurtijev teror

Kurti, narod ne možeš da zaustaviš!

Zašto za nas nema mira i slobode?

12.00 Na protest dolaze lekari, nastavnici, profesori, rudari, komšije, prijatelji

Srbi koji su na barikadama već 13. dan, proveli su još jednu noć pod otvorenim nebom, u uslovima velike hladnoće, ali su rešili da istraju, rekla je za Tanjug novinarka TV Most sa lica mesta Sonja Milojević. "Ono što u ovom momentu mogu da kažem je da se okuplja veliki broj građana, polako pristižu sa svih strana, kod Krsta u Rudaru, gde se u 12 sati očekuje početak protesta", prenela je ona. Navela je da prema informacijama Kriznog štaba na protest dolaze lekari, nastavnici, profesori, rudari, komšije, prijatelji.

11.30 Ministar odbrane upozorio: Ako Kurti krene na barikade, to je put u lošem pravcu

Nema novog 'Bljeska' i 'Oluje' i nema marta 2004. Ako neko misli da mi na Jarinju i Brnjaku sa vodom i sendvičima čekamo izbegličke kolone onda je to pogrešna pretopstavka i razmišljanje. Ne bih voleo da vidim taj scenario i nadam se da nikom nije na pameti da proverava da li smo ozbiljni ili odlučni", rekao je ministar Vučević

11.15 Jevtić:Kosovska policija vratila autobuse sa Srbima na putu za Rudare

Srbi sa juga Kosova i Metohije danas su u velikom broju krenuli na miran protest koji treba da bude održan u mestu Rudare kod Zvečana, ali je kosovska policija zaustavila i vratila autobuse sa Srbima iz Štrpca i pritom pisala kazne svima koji nemaju KS lične karte, izjavio je danas potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić. Jevtić je ocenio da je to verovatno primer demokratije i slobode o kojoj Kurti govori.

"Srbi sa juga Kosmeta su danas u velikom broju krenuli na miran protest u Rudare. KS policija je zaustavila i vratila autobuse sa Srbima iz Štrpca pritom pisala kazne svima koji nemaju KS lične karte. Primer demokratije i slobode o kojoj Kurti govori", objavio je Jevtić na Tviteru.

Jevtić je objavio i fotografiju vozača autobusa koga je zaustavila kosovska policija kao i napisanu kaznu.

10.45 Misija EULEKS na Fejsbuku objavila da pomno prati bezbednosnu situaciju na KiM

Misija Euleks objavila je na Fejsbuku da pažljivo prati bezbednosnu situaciju na severu Kosova kroz pojačano prisustvo na terenu. "Pažljivo pratimo bezbednosnu situaciju na severu Kosova kroz naše pojačano prisustvo na terenu.

Pripadnici naše formirane policijske jedinice i pripadnici naše rezervne jedinice policije iz Evropskih žandarmerijskih snaga sprovode izviđačke patrole, uključujući i pešačke patrole u ​Severnoj Mitrovici i Zvečanu", naveo je Euleks.

Takođe, navodi se da Euleks, imajući u vidu nestabilnu bezbednosnu situaciju na severu Kosova i postavljanje dodatnih barikada, redovno prilagođava svoj položaj tako da odražava situaciju na terenu, u saradnji sa kosovskom policijom i KFOR-om.

Pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije uspostavili su stalni kontrolni punkt na putu Mitrovica - Leposavić u blizini bistričkog mosta, prenosi Kosovo onlajn. Specijalci u pet oklopnih vozila u sredu su stigli nedaleko od raskrsnice prema Banjskoj, kod bistričkog mosta, a već danas je postavljeno desetak betonskih blokova na obe kolovozne trake, ispred kojih je znak "police". Saobraćaja u tom delu magistralnog puta u prvim prepodnevnim satima gotovo da i nije bilo.

U Prištini su juče potvrdili da su na magistralnom putu Mitrovica-Leposavić uspostavili punktove za vozila i naveli "da punktovima garantuju slobodu kretanja za sve bez razlike, kao i da žele da spreče kriminalne aktivnosti i krijumčarenje uopšte".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    22. decembar 2022 | 11:59

    На Косову су се данас најјасније као у снијегу оцртале њихове Турске и прозападне демократске вриједности. Исте оне због које су нас бомбардовали и наш биолошки нестанак прижељкивали. Срамота демократије на дјелу . Подршка за преостале и најупорније Србе доле и само све у јавност шаљите да се види ко су били и остали нацистички и фашистички поданици и да се и то једном оконча и.заврши!!!

  • Ds

    22. decembar 2022 | 12:56

    Ne znam zasto je nama bitna EU ili SAD ili bilo ko.Ja bih pripucao odma pa da vidimo dje smo i ko je ko.

  • SRB

    22. decembar 2022 | 14:01

    Jel su i na barikadama Srbi sto su Siptarima prodali zemlju ili sede na Vracaru u kaficu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA