Polupani izlozi lokala čiji su vlasnici Srbi u Bošnjačkoj mahali: TV servis potpuno delomiran

 
 ≫ 
  • 5

Neke su kompije Albanci obavesili da su im polupani prozori na radnji

Na barem četiri lokala u naselju Bošnjačka mahala čiji su vlasnici Srbi tokom protekle noći nepoznati počinioci polupali su izloge.

Kako nam je preneo jedan od vlasnika lokala u kome je Elektoservis, njega je komšija Albanac obavestio da su mu polupani prozori na radnji, javlja Kosovo-online.com.

"Žao mi je što sam ja prvi video ovo jutros i što sam ja morao da mu javim ove vesti", kaže komšija vlasnika lokala, koji nije hteo pred kamere, kao ni vlasnik koji navodi da nije ništa ukradeno, već da je samo slomljeno staklo.

Razbijena su 4 lokala, a kako Telegraf.rs saznaje TV servis je potpuno demoliran. Na dve kafane su obijeni prozori i vrata, Četvrti lokal koji je obijen, ne radi, ali je isto u vlasništvu Srva.

Inače, na samo pedesetak metara od mesta gde se ovo desilo, stacionirani su policajci koji su nedavno sa juga raspoređeni na sever Kosova.

U Severnoj Mitrovici trenutno je mirno, nad gradom kruži helikopter Kfora, a po gradskim ulicama patrole Euleksa.

Ovim povodom oglasila se i Kancelarija za Kosovo i Metohiju, koja navodi da su izlozi razbijeni sinoć u podmuklom napadu ekstremista, i takoreći pred očima međunarodnog prisustva, čime su na najogoljeniji način potvrđene i namere i prava priroda Кurtijevog režima.

"Sada je jasno sa kojom namerom i razlogom je Кosovska policija s dugim cevima poslata u mešovite srpske sredine na КiM. Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma obeležava se širom sveta u znak sećanja na tragediju koja je otpočela upravo lomljenjem izloga, i ovo je nedvosmislena potvrda da je Кurtijeva ideologija i praksa najogoljeniji fašizam

Iskustvo nas uči da nasilje nad zajednicama i narodima počinje upravo napadima na njihovu imovinu, i zato je neophodno da UNMIК i КFOR hitno stanu u zaštitu Srba i njihove imovine na Кosovu i Metohiji, jer istorija ne prašta ravnodušnost u ovakvim situacijama", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Kurtijevi ekstremisti Srbima ne dozvoljavaju čak ni da u miru proslave Svetog Nikolu i svakoga dana on i njegovi nasilnici u policijskim uniformama udaljavaju nas od mirnog rešenja situacije na severu pokrajine.

"Kurti se očigledno nada da će stvaranjem atmosfere straha i neizvesnosti obeshrabriti Srbe na severu Кosova i Metohije i da će otupeti njihovu rešenost da istraju u pravednoj borbi za svoja prava, ali srpski narod je izdržao i gore zulume i pobeđivao je i veće nasilnike od njega, pa će tako pobediti i ovoga puta", ističe se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    19. decembar 2022 | 12:35

    Niko u Grčkoj Niko i u mahali Niko im i po kućama SVIMA redom bio !!!

  • Rastko

    19. decembar 2022 | 12:24

    A koliki je broj nezvanično izlomljenih niko ne zna ....

  • Rastko

    19. decembar 2022 | 12:23

    To je već 17-ti SAMO ovog meseca .....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA