Kfor najavio vojnu vežbu kod Novog Sela

 
  • 4

Kako je navedeno u saopštenju Kfora, vežba ima za cilj da obuči jedinice Kfora da garantuju slobodu kretanja u kriznoj situaciji i sastojaće se od niza taktičkih simulacija i logističkih aktivnosti uz angažovanje vojnih jedinica sa inženjersko-teškim vozilima i helikopterima

Misija Kfora na Kosovu i Metohiji, predvođena NATO-om, saopštila je da će narednih dana izvesti redovnu vojnu vežbu u blizini svoje baze u Novom Selu.

Kako je navedeno u saopštenju Kfora, vežba ima za cilj da obuči jedinice Kfora da garantuju slobodu kretanja u kriznoj situaciji i sastojaće se od niza taktičkih simulacija i logističkih aktivnosti uz angažovanje vojnih jedinica sa inženjersko-teškim vozilima i helikopterima.

Dodaje se da kroz redovnu vežbu Kfor testira sve svoje sposobnosti i održava potreban nivo operativne spremnosti neophodan za nastavak ispunjavanja svojih dužnosti.

"Kfor je potpuno fokusiran na svakodnevno sprovođenje svog mandata zasnovanog na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine - da obezbedi bezbedno okruženje i slobodu kretanja, za dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu i Metohiji", ističe se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo perone stare autobuske stanice u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    18. decembar 2022 | 12:42

    KFOROM KOMANDUJU AMERICKE NATO/EU SNAGE ISTE ONE KOJE SU SRBIJU BOMBARDOVALE 78 DANA I NOCI,DAKLE ONI SU NA KOSOVU I METOHIJI DA VOJNOM LOGISTIKOM STVORE ALBANSKU OVK DRZAVU NA TLU JUZNE SRBIJE KOSOVO I METOHIJE TAKO DA NJIHOVE OCENE STANJA NA KOSOVU I METOHIJI SU PRISTRASNE JER STITE ALBANSKU OVK STO SE POKAZALO OD 1999-2022+.... REZOLUCIJA 1244 MORA DA SE VRATI U UN KAKO BI UN POTPUNO NADGLEDAO DA LI SE UN R-1244 SPROVODI U PRAKSI NA KOSOVIU I METOHIJU . NEZABORAVIMO U UN IMAMO I SUPER SILE ZEMLJE PRIJATELJE SRBIJE KAO STO JE RUSIJA I KINA KOJI BI DOSLOVCE PRATILI ZBIVANJA NA KOSOVU I METOHIJI I UN R-1244. UN R-1244 BI MORALA DA SE ZAMENI U UN DRUGOM REZOLUCIJOM KOJA BI REGULISALA VREMENSKOM TABELOM POTPUNOG POVRATKA SRBIJE NA CELO KOSOVO I METOHIJU A NE SAMO NA DEO KOSOVA I METOHIJE. AKO SE NEVRATI UN R-1244 U UN RAT JE NEIZBEZAN NA KOSOVU I METOHIJI JER ALBANSKA OVK NECE ODUSTATI OD SVOJE DRZAVE NA TLU JUZNE SRBIJE KOSOVO I METOHIJE.

  • ...

    18. decembar 2022 | 12:41

    Izasla je vest da je zablokirano Jarinje od strane Kfora,prekrsili su dozvoljeno im je do KRSTA kretanje ali oni su naravno prekrsili i zablokirali Jarinje

  • Kfor to su nato

    18. decembar 2022 | 13:46

    I evropski vojnici nista bolji od njih nisu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA