Da više nikada ne budemo primorani da oružjem branimo našu otadžbinu: I Vučević vojnim veteranima čestitao dan

 
  • 4

Negujući tradicije starih ratnika Vojske Kraljevine Srbije, na najbolji način pokazujete da su uspomena na pretke i istorija koju imamo naš ponos, nikako stid i ne smeju biti zaboravljene, piše između ostalog u čestitki ministra odbrane

Vojnim veteranima čestitke je povodom Dana vojnih veterana uputio i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević.

"Negujući tradicije starih ratnika Vojske Kraljevine Srbije, na najbolji način pokazujete da su uspomena na pretke i istorija koju imamo naš ponos, nikako stid i ne smeju biti zaboravljene. Na današnji dan pre tačno 110 godina potpisano je primirje u Prvom balkanskom ratu između saveznika sa jedne i Otomanske carevine, kao poražene, sa druge strane. Tada je brigu o veteranima i zadovoljenju njihovih potreba preuzelo Ministarstvo Vojno, u okviru Vlade Kraljevine Srbije za koju su bili od životnog značaja kao borci u ratovima koji su usledili i u kojima su učestvovali" napisao je Vučević u čestitki.

Ujedinjeni, kako dodaje, dokazali su da se hrabrošću i upornošću sve može postići i uspeli da odbrane ljudsko dostojanstvo i pravo na slobodan život građana u svojoj zemlji, očuvavši nacionalni identitet i kontinuitet državnosti srpskog naroda i Vojske, vođeni verom u oslobođenje Srbije.

"U želji da više nikada ne budemo primorani da oružjem branimo našu otadžbinu od neprijatelja, klanjam se pred senima onih kojih više nema i kažem večno hvala svim veteranima na žrtvama koje su podneli uz obećanje da one nisu bile uzaludne. Njihov duh nastaviće večno da živi kroz potomke", napisao je Vučević.

(Telegraf.rs)

Video: 80 godina od oslobođenja Beograda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Morace nekad

    4. decembar 2022 | 13:38

    Od price nema nista

  • Ljubiša

    4. decembar 2022 | 16:13

    Ko je lud da ratuje za vas političare? Vidimo kako se odnosite prema veteranima bez posla, invalidima, porodicama poginulih... Samo budala bi ponovo u rat. Izbeglice i dezerteri imaju veća prava od onih koji su branili državu.

  • Ko je

    4. decembar 2022 | 14:38

    Ovaj ?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA