Ovako je izgledala primopredaja dužnosti između novih i starih ministara u Vladi Srbije

 
 
 ≫ 
  • 0

Primopredaja dužnosti obavljena je danas između novih i starih ministara u Vladi Srbije

Predaju dužnosti danas su izvršili bivši ministri u Vladi Srbije, sastavši se sa kolegama koji će ubuduće obavljati ovu funkciju. 

Maja Gojković predala je dužnost Mihailu Jovanoviću, Branko Ružić Jeleni Begović, Tomislav Žigmanov preuzeo je dužnost od Gordane Čomić, dok je Ivica Dačić preuzeo vođenje Ministarstva spoljnih poslova od dosadašnjeg ministra Nikole Selakovića.

Ministarstvo kulture

Primopredaja dužnosti između potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke kulture Maje Gojković i ministra za informisanje i telekomunikacije Mihaila Jovanovića izvršena je danas u Ministarstvu kulture.

Gojković i Jovanović potpisali su protokol o preuzimanju dužnosti i tom prilikom Gojković je upoznala ministra informisanja i telekomunikacija sa dosadašnjim radom u oblasti informisanja, kao i sa najvažnijim tekućim i ostalim planiranim aktivnostima i poželela mu uspešan rad. Potpisivanju protokola i zapisnika o primopredaji dužnosti prisustvovali su predstavnici Ministarstva kulture i novoformiranog Ministarstva informisanja i telokomunikacija, kojima je predat i Izveštaj o radu Sektora za informisanje i medije i Informacije o završenim, započetim i planiranim poslovima Sektora za informisanje i medije.

Ministarsvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija

Ministar prosvete Branko Ružić predao je danas resor nauke i tehnološkog razvoja novoizabranoj ministarki nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jeleni Begović.

Ružić je novu ministarku upoznao sa dosadašnjim rezultatima rada sektora za nauku i tehnološki razvoj i istakao da su u tim oblastima započeti reformski procesi, kako bi doprineli razvoju društva u punom kapacitetu.

Ružić je ministarki Begović poželeo uspeh u budućem radu.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Republike Srbije Tomislav Žigmanov preuzeo je danas dužnost od dosadašnje ministrke Gordane Čomić, koja je u skladu sa protokolom o primopredaji dužnosti u državnim organima predala Izveštaj o radu resornog ministarstva.

Čomić je upoznala Žigmanova sa rezultatima rada Ministarstva i aktivnostima koje su u toku te posebno naglasila da u ovom resoru rade profesionalci, ljudi koji su posvećeni unapređenju ljudskih i manjinskih prava i jačanju kulture dijaloga.

Novoizabrani ministar je istakao da ovaj resor predstavlja izazov, ali da će zahvaljujući dobrim polaznim osnovama biti lakše odgovoriti svim otvorenim pitanjima i izazovima.

Ministarstvo spoljnih poslova

U Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije jutros je izvršena primopredaja dužnosti između odlazećeg ministra Nikole Selakovića i novog šefa srpske diplomatije Ivice Dačića.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i Nikola Selaković, koji će u novoj Vladi Srbije voditi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, razmenili su, u iskrenom i otvorenom razgovoru, mišljenja o aktuelnim spoljnopolitičkim izazovima sa kojima se suočavaju Srbija i njena diplomatija.

Podsetimo, Narodna skupština izabrala je u sredu Vladu Srbije sa 157 glasova za. Polaganjem zakletve počeo je da teče njen mandat.

Nakon što je položila zakletvu pred poslanicima, sa članovima svog kabineta, Ana Brnabić je započela svoj treći mandat na čelu Vlade Srbije, koja će imati 25 resora i tri ministra bez portfelja.

Video: Vučić o novoj Vladi Srbije: Pročitana 24 imena, još nekoliko odluka na čekanju

(Telegraf.rs)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA