Vesić: Velike sile ni sa istoka, ni sa zapada nisu iskrene prema Srbiji kada je u pitanju KiM

 
 ≫ 
  • 2

Predsednik Vučić juče je imao sastanak sa ambasadorima zemalja Kvinte koji su mu uručili jedan od predloga koji je u opticaju. Inače, zapadne zemlje pokušavaju da nametnu rešenje kosovskog problema do 24. februara 2023. godine, kada je inače i godišnjica početka rata u Ukrajini

Gostujući jutros na televiziji Prva, narodni poslanik i član Predsedništva SNS-a, Goran Vesić, između ostalog rekao je, da pored svih izazova koji očekuju našu zemlju a sa kojima se suočava ceo svet, Srbija ima izazov više, a to je pitanje Kosova i Metohije.

Vesić navodi da Srbija ima problem više a to su pritisci sa kojima se suočava po pitanju Kosova i Metohije.

“Predsednik Vučić juče je imao sastanak sa ambasadorima zemalja Kvinte koji su mu uručili jedan od predloga koji je u opticaju. Inače, zapadne zemlje pokušavaju da nametnu rešenje kosovskog problema do 24. februara 2023. godine, kada je inače i godišnjica početka rata u Ukrajini.

Srbija je najveća kolateralna šteta ovog rata, jer sada se na presedan Kosova i Metohije pozivaju i Rusi i zapadne zemlje. Rusija tvrdi da ima pravo da uradi sa Ukrajinom ono što su zapadne zemlje uradile nama 1999. godine, dok zapadne zemlje pokušavaju da oduzmu taj argument, zato smo mi tu u centru dešavanja. Niko tu nije iskren prema Srbiji i svako želi da nas iskoristi za svoje ciljeve. To je sudbina malih naroda i zato mi sami moramo da brinemo o svojim interesima”, kaže Vesić.

Vesić je istakao da se predsednik Vučić zato nalazi pod velikim pritiscima i da će se oni biti nastavljeni i posle formiranja nove vlade.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    22. oktobar 2022 | 13:05

    Auu biseru. Pa ko nije priznao Kosovo, ko im sprecava uclanjenje u bilo koju svetsku organizacije. Bice da nisu to velike sile sa istoka..jel bi trebalo oni da dodju da nam oslobode okupirane Srpske krajeve sirom bivse Jugoslavije? Mi sigurno necemo Sami, da se ne bi zamerili prijateljima sa zapada

  • eNL

    22. oktobar 2022 | 12:59

    Vesić bi trebalo postaviti na mesto premijera. mislim da bi dao dobre rezultate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA