Vesić: Očekujem da mandatar bude iz Srpske napredne stranke

 
 ≫ 
  • 0

Predsednik će obaviti konsultacije sa predsednicima poslaničkih grupa a posle će saopštiti ime mandatara -  rekao je Vesić.

Član Predsedništva Srpske napredne stranke, Goran Vesić, rekao je za TV Vesti, da je sa konačnim završetkom izbora u Velikom Trnovcu, predsedniku omogućeno da započne konsultacije sa poslaničkim grupama.

- Danas su dodeljeni mandati narodnim poslanicima tako da bi konstitutivna sednica Skupština Srbije trebalo da se održi do kraja jula a najkasnije početkom avgusta zavisi od toga kada predsednika Skupštine u prošlom mandatu zakaže - rekao je Vesić.

- Kako nalaže zakon predsednik će obaviti konsultacije sa predsednicima poslaničkih grupa a posle će saopštiti ime mandatara -  rekao je Vesić.

Vesić je naglasio da očekuje da mandatar bude iz Srpske napredne stranke, i za koga predsednik smatra da može da obezbedi glasove svih 126 poslanika, koliko je i dovoljno za izbor Vlade.

- Nakon toga sledi da sa našim tradicionalnim koalicionim partnerom, Savezom vojvodjanskih Madjara sa kojima imamo većinu, razgovaramo o sastavu Vlade, a onda eventualno sa još nekim drugim partnerima. Trudili smo se u prošlosti da imamo što širu koaliciju oko Vlade, to nam je praksa - izjavio je Vesić.

On je dodao da će vlada biti formirana pre roka, jer nas čeka teška zima. -

- Pred budućom Vladom se nalaze veliki izazovi. Zima će biti izuzetno teska i nama je potrebna Vlada koja će donositi brze i odgovorne odluke, kako bismo završili čitav posao obezbedjivanja hrane i energenata za naše stanovništvo i ako smo mi na vreme počeli da se spremamo za nadolazeću krizu, mi smo ipak deo Evrope, nismo izolovano ostravo i moramo da budemo u pripravnosti zvog svega što će se dešavati u narednom periodu -  istakao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Video: Uništena granata iz Prvog svetskog rata u Deliblatskoj peščari

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA