"EU da ne traži od Srbije nešto što ne može da ispuni": Rama nastavlja da brani Srbiju u svetu

 
 ≫ 
  • 7

Edi Rama je i ranije davao slične izjave

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas za holandski list "Folkskrant" da bi EU trebalo da bude oprezna sa Srbijom i da ne traži od Beograda nešto što ne može da ispuni.

- Srbija ne može brzo da se oslobodi zavisnosti uglavnom od ruskog gasa, ali je tri puta glasala protiv ruske invazije na Ukrajinu u Ujedinjenim nacijama. Ovo je jedinstveno i novo, ovo niko nije očekivao. Međutim, Balkan ostaje nezaštićeni krug. Rat u Ukrajini bi lako mogao da eskalira, pa čak i da dovede do otvorenog sukoba - rekao je Rama, prenela je albanska agencija ATA.

Rama je bio u poseti holandskom premijeru Ruteu i izjavio da dugo oseća holandsku blokadu za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU, ali da sada vidi velike mogućnosti za saradnju.

(Telegaf.rs)

Video: Bolna pesma za Dušana: Sestra ubijeng dečaka recitovala poemu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    6. jul 2022 | 15:37

    Uverio se covek svojim ocima sa kim ima posla!

  • Mladen

    6. jul 2022 | 16:05

    Naravno da apeluje na uniju da ne pritiska Srbiju jer tako udaljava nezavisnost Kosova . On direktno namiguje da EU da zeleno svetlo da krene oluja nad Srbima ,prevejano je to lisce.

  • Super Brundo

    6. jul 2022 | 16:20

    Neprijateljska drzava sa pretenzijama da pripoji Kosovo i tako ukrade srpsku teritoriju i istoriju, dok sa druge strane smatra da je Krim deo Ukrajine?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA