Oglasila se kosovska policija: Srbin priveden, desetorici zabranjen ulazak

Prilikom kontrole u prtljagu njihovih vozila pronađene su sumnjive majice sa natpisima koji izazivaju mržnju - saopštila je tamošnja policija

  • 5
Gazimestan Foto: kosovo-online.com

Tokom današnjeg skupa na Gazimestanu jedan državljanin Srbije je priveden u policijsku stanicu zbog sumnje da je podsticao i raspirivao mržnju, saopštila je kosovska policija.

Kako se navodi, desetorici, u čijim kolima su pronađene majice sa natpisima "koji izazivaju mržnju", zabranjen je ulazak na Kosovo.

Sve dalje radnje u slučaju privođenja Srbina na Gazimestanu, kako je navedeno na Fejsbuk nalogu Policije Kosova, sprovodiće se u saradnji i koordinaciji sa nadležnim tužiocem, prenosi Kosovo onlajn.

Kako je saopšteno, u okviru sprovođenja operativnog plana „Vidovdan 2022“, u jutarnjim časovima na prelazima Vrbnica i Kula, tokom policijske kontrole, službenici su u tri odvojena slučaja zaustavili 10 srpskih državljana.

- Prilikom kontrole u prtljagu njihovih vozila pronađene su sumnjive majice sa natpisima koji izazivaju mržnju. Kontaktirani su nadležni tužioci, po čijoj odluci je dotičnim osobama zabranjen ulazak na Kosovo, a majice sa različitim natpisima su oduzete - navodi se u saopštenju policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб

    28. jun 2022 | 17:05

    Правда за Николу

  • BG-1

    28. jun 2022 | 18:09

    Na Košare ili da brane Srbe na KiM nisu želeli mladi ali ni stari a sada bi da se krste,mangupi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA