Vesić: Vučić radi sve da život građana i građanki bude bolji

 
  • 7

Stav Srbije po pitanju rata veoma jasan i principijalan, ne podržava ono što je uradila Rusija u Ukrajini - rekao je Vesić

Srbija ne vodi ni američku, ni nemačku, ni tursku već srpsku politiku, vodi najodgovorniju moguću politiku, a to je politika u interesu njenih građana, izjavio je za TV Hepi Goran Vesić.

Prema njegovim rečima Srbija se danas mnogo bolje pozicionira u svetu, a da državno rukovodstvo vodi srpsku politiku, a ne politiku drugih zemalja.

On je dodao da Vučić vodi politiku u interesu građana Srbije, a to je da se Srbija razvija.

- Zbog toga smo i izabrani da građanima Srbije bude bolje - rekao je Vesić.

Vesić je istakao da je rast BDP-a u prvom kvartalu iznosio 4,4 odsto, dok je za drugi kvartal predviđen rast od 3,7 odsto.

- Radimo 574 kilometara puteva, radi se obilaznica oko Beograda, pre neki dan je pušten tunel Straževica. Sve ovo ne možemo da radimo u koliko se ekonomski ne razvijamo. Zato je najbitnije da se nastavi sa stranim investicijama, da imamo više radnih mesta i što je najvažnije da u zemlji vlada mir, stabilnost i da ne bude rata. Trudimo se da sačuvamo naše interese tako što ćemo imati zaista dobre odnose sa svim centrima moći u svetu gde može da se odlučuje o našoj sudbini – poručio je Vesić.

Naglasio je i to da je stav Srbije po pitanju rata veoma jasan i principijalan, i da ne podržava ono što je uradila Rusija u Ukrajini.

Vesić se osvrnuo i na sankcije koje su pojedine zemlje uvele Ruskoj Federaciji i rekao da je Srbija od samog početka protiv sankcija jer ne veruje da su sankcije delotvorne u međunarodnoj politici.

- One pogađaju one protiv kojih nisu uvedene a to je običan narod, a Srbija kao zemlja koja je bila pod sankcijama to najbolje razume i ne vidim šta je loše u takvoj politici. Кao država koja vodi odgovornu politiku imamo pravo na svoj stav, ali naše osnovno spoljno-političko opredeljenje su EU i evropske vrednosti i to je put od koga neodustajemo. Naš jedini zadatak jeste da zaštitimo naše interese i da naš narod živi bolje – zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    22. jun 2022 | 18:28

    Tako radi i ponaša se odgovoran Predsednika, snadnardi u Srbiji su itekako bolji nego ranije!

  • Miljana

    22. jun 2022 | 13:12

    Zivotni standard je dosta bolji nego ranije

  • Ivan

    22. jun 2022 | 11:24

    Jeste sigurno, al ne gradjanima neko celnicima lokalnih samouprava koji kradu javno ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA