Predsedništvo SNS: Šapić kandidat za gradonačelnika, Vesna Vidović njegov zamenik

 
 
 ≫ 
  • 4

Završena sednica Predsedništva SNS

Potpredsednica SNS Ana Brnabić izjavila je danas da je Predsedništvo SNS većinom glasova usvojilo predlog Gradskog odbora da Aleksandar Šapić bude kandidat za gradonačelnika Beograda.

Skupština grada Beograda će biti održana u ponedeljak, 20. juna, rekla je Brnabić.

- Šapić je bio prvi na listi, SNS je dobila mandat da vodi Beograd i naš predlog je da on bude gradonačenik, a njegov zamenik Vesna Vidović, takođe iz SNS - rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da je većina glasala da Šapić bude kandidat za gradonačelnika.

Ona je istakla da u gradu očekuje novu energiju, da se završe projekti i pokrenu novi.

Brnabić je istakla da je na sednici bilo reči i o ostalim temama koje su od najveće važnosti za državu koje je preneo predsednik Aleksandar Vučić.

- Najponosniji smo što je danas najvažnija tema najavljeno povećanje penzija od 19,1 odsto što će biti delom u četvrtom kvartalu ove godine i delom sledeće godine - rekla je Brnabić i dodala da je to najveće povećanje penzija u istoriji i to na realnim osnovama.

Brnabić je kazala da je javni dug oko 52 odsto, navodeći da će i sa povećanjem penzija javni dug biti ispod 60 odsto.

Na pitanje da li izbor Nikole Nikodijevića za predsednika Skupštine grada Beograda znači nastavak saradnje sa SPS, Brnabić je kazala da svakako znači koaliciju na gradskom nivou, ali da ne mora da znači da će se preslikati na Republiku.

Ona je napomenula i da SNS nema nikakav problem da ide na nove izbore u gradu, a kada je reč o vladi ostaju pri tome da je želja da se vlada formira do kraja jula.

Međutim, prema saznanjima premijerke, ponavljaće se izbori u Velikom Trnovcu, te konsultacije koje predsednik Aleksandar Vučić treba da obavi sa parlamentarnim političkim strankama ne mogu da počnu pre početka jula.

Podsetila je da SNS nema veze sa tim što se izborni proces ne završava, te da nisu naprednjaci podnosili žalbe.

- Želja nam je da imamo Vladu do kraja jula. Nažalost, na najgori način i u najkompleksnijim vremenima uvezene krize i rata u Ukrajini, videli smo kako izgleda kada imate neozbiljne i neodgovorne ljude koji po svaku cenu hoće da pregovaraju o nekim izbornim uslovima, ne razmišljajući na to kako će to uticati na okončanje tih izbornih radnji. Sada imate beskonačne žalbe i beskonačan izborni proces sa kojim SNS nema nikakve veze. Ne možemo da zaokružimo izborne radnje i predsednik ne može ni da krene u konsultacije - kazala je ona.

Srpska napredna stranka SNS Ana Brnabić Siniša Mali Foto: Telegraf.rs

Na pitanje novinara da li će Goran Vesić biti u gradskoj vlasti, Brnabić je rekla da "se niko nije venčao za neku funkciju - možda će biti na nekoj drugoj funkciji, možda neće - rekla je Brnabić.

Povećanje penzija biće između 18 i 20 odsto, rekao je ministar finansija Siniša Mali i objasnio da to povećanje nikada nije bilo veće.

Ministar je najavio da će sutra razgovarati sa delegacijom MMF-a i o toj temi.

Ministar je ponovio da "nismo svesni kakav je uspeh uradila jedna mala Srbija ured jedne ekonomske krize"

- Opet je država rekla da, preuzećemo na sebe teret krize, i uz to sve zadržali smo i sačuvali stabilnost naših javnih finansija. To mi je veoma važno, ovaj trenutak danas, kada smo videli da imamo i dalje stabilne finansije, rešili smo da povbećamo životni standard i da u realnom iznosu utičemo da nadomestimo inflacijuu. Nikada neće biti više povećanje penzija. Mi ćemo sa ovim povećanjem ići na 320 evra, na korak ostvarenju cilja da prosečna penzija bude 450-500 evra.

- Samo da vidimo da li će povećanje biti od prvog oktobra ili od prvog novembra. Između 18 i 20 odsto, nikad veće.

Siniša Mali je najavio da prosečna zarada ide do 710 evra do kraja godine.

- To su velike vesti, pogotovo povećanje minimalne zarade. Mi hoćemo 340 evra. To diže sve prosečne zarade u našoj zemlji, bez opterećenja privredi. Povećaćemo i neoporezivi deo dohotka, i preduzeti mere kako bismo sačuvali zaposlenost, radna mesta, i investicije privukli u budućnosti - rekao je Mali.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojislav

    16. jun 2022 | 19:21

    Cudim se clanovima SNS koji su to bili od osnivanja stranke, kako dozvoljavaju da budu toliko ponizavani da im kandidat bude neko ko je u stranku preleteo nedavno i koji je na pislednjim izborima na svojoj opstini biobtek treci.

  • Marijana

    16. jun 2022 | 19:21

    Svaka "opoziciona " stranka koja ovo podrzi za mene se vise nece zvati opozicija vec pozicija. Gradjani Beograda su se izjasnili da zele nove izbore !

  • Veteran

    16. jun 2022 | 19:27

    Ovaj neka se lati bazena i plivanju, nema šta da traži tamo gde traži...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA