Vesić: Stabilna odbornička većina u Beogradu za vođenje grada

 
  • 1

SNS zajedno sa svojim koalicionim partnerima ima većinu od 56 mandata i formiranje vlasti nije upitno - rekao Vesić

Član predsedništva Srpske napredne stranke i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da SNS zajedno sa svojim koalicionim partnerima ima većinu od 56 mandata i da formiranje vlasti nije upitno, kao i da se čeka da GIK usvoji odluku o dodeli mandata.

- Gradska izborna komisija je 9. maja usvojila konačne rezultate. Ukoliko ne bude bilo žalbi u roku od 72 sata, steći će se uslovi da Gradska izborna kosmisija usvoji odluku o dodeli mandata. Kada se usvoji odluka o dodeli mandata tada počinju da teku rokovi - rekao je Vesić.

On je naveo da bi, u skladu sa zakonom, Beograd u roku od 60 dana trebalo da dobije sve organe s obzirom da su izbori završeni.

Vesić je istakao da je izborna lista SNS- a osvojila 48 mandata, dok je izborna lista koalicije oko Dragana Djilasa osvojila 26 mandata, 13 mandata je uzela lista Ne davimo Beograd, 8 mandata pripalo je Socijalističkoj partiji Srbije, 7 mandata koaliciji Nada i po 4 mandata su osvojili Zavetnici i Dveri.

Istakao je i da je narod izglasao najveće poverenje Srpskoj naprednoj stranci i da zajedno sa svojim koalicionim partnerima imaju većinu od 56 mandata i da formiranje vlasti nije upitno.

Vesić je rekao da je lista SNS dobila dva puta više glasova od najveće opozicione liste u Beogradu, tri puta više na izborima za Narodnu skupštinu a da je Aleksandar Vučić kao kandidat za predsednika Republike dobio četiri puta više glasova od svog protivkandidata.

- To govori da gradjanke i gradjani kako Beograda, tako i Srbije imaju poverenje u našu politiku i da su nam dali poverenje da završimo projekte koje smo započeli - rekao je Vesić.

- Predsednik Aleksandar Vučić, rekao je da smo spremni i za nove izbore, s obzirom da deo opozicije to zahteva od nas. Srpska napredna stranka je uvek spremna da proveri svoje poverenje kod gradjana - dodao je Vesić.

Zaključio je da će vlast u Beogradu biti formirana i da će svi projekti koji su započeti biti nastavljeni.

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA