≫ 

Veselji, Seljimi i Krasnići se izjasnili da nisu krivi

Specijalno tužilaštvo je 29. aprila 2022. godine podiglo izmenjenu optužnicu protiv Tačija, Veseljija, Seljimija i Krasnićija

  • 0
Pripadnici OVK u Hagu, Jakup Krasnići, Hašim Tači, Redžep Seljimi i Kadri Veselji Foto-montaža: Tanjug/AP, kosovo-online.com

Bivši predsednik skupštine privremenih prištinskih institucija i jedan od bivših lidera tzv. OVK Kadri Veselji izjasnio se danas, tokom ponovnog pojavljivanja pred Specijalnim sudom, da nije kriv po novim optužbama iz potvrđene izmenjene optužnice, objavljeno je na sajtu Specijalizovanih veća Kosova.

Nove optužbe odnose se na za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti u Gnjilanu, Budakovu i Seminištu.

Veselji, koji se nalazi u pritvorskoj jedinici Specijalizovanih veća Kosova, rekao je da pročitao izmenjenu optužnicu od 29. aprila 2022. godine, dodaje prištinski Lajmi.

- Samo želim da suđenje počne što pre i da imam pravo da iznesem svoj stav i svoju nevinost - rekao je Veselji.

I Seljimi i Krasnići se izjasnili da nisu krivi

I nekadašnji predsednik privremenih prištinskih institucija i jedan od lidera tzv. OVK Hašim Tači izjasnio se ranije danas pred Specijalnim sudom da nije kriv po novim optužbama iz potvrđene izmenjene optužnice.

Bivši lideri tzv. OVK Redžep Seljimi i Jakup Krasnići izjasnili su se danaspred Specijalnim sudom u Hagu da nisu krivi po novim optužbama iz potvrđene izmenjene optužnice, objavljeno je na sajtu Specijalizovanih veća Kosova.

Prethodno su se još dvojica bivših lidera tzv. OVK Hašim Tači i Kadri Veselji izjasnili da nisu krivi po novim optužbama iz potvrđene izmenjene optužnice.

Specijalno tužilaštvo je 29. aprila 2022. godine podiglo izmenjenu optužnicu protiv Tačija, Veseljija, Seljimija i Krasnićija.

Nove optužbe odnose se na za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti izvšene u Gnjilanu, Budakovu i Seminištu.

I u ovoj izmenjenoj optužnici Tužilaštvo tereti Tačija, Veseljija, Krasnićija i Seljimija za ubistva, mučenje, nehumano postupanje i protivzakonita hapšenja.

Optužnica ih tereti za niz zločina koji su počinjeni u nekoliko zatočeničkih centara tokom 1998-1999. godine.

Oni su od novembra 2020. u pritvoru Specijalnog suda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA