Mihajlović: Bez stalne brige o zaposlenima nema napretka

 
 ≫ 
  • 6

- Naročito treba da vodimo računa o onima koji rade na najtežim poslovima, u rudarstvu, jer su oni stub celog sistema i o njima moramo voditi brigu svakog dana, kao što oni svojim radom dan i noć doprinose čitavom društvu - kazala je Zorana Mihajlović

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, povodom Međunarodnog praznika rada - 1. maja, istakla je da su zaposleni stub svake kompanije i ekonomije u celini i da bez stalne brige o radnicima ne može biti ni napretka države.

- Energetika i rudarstvo ne počivaju samo na zgradama i mašinama, već pre svega na ljudima, radnicima, inženjerima, svima koji svakodnevno svojom radom, znanjem, energijom, obezbeđuju funkcionisanje čitave privrede i normalnog života svih građana. Oni su srce svakog preduzeća i njihova bezbednost, sigurnost i poštovanje i unapređivanje njihovih prava mora biti prioritet u svakoj kompaniji - navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

Naglašava da je zadatak države da obezbedi da bude više investicija, da se otvaraju radna mesta i da imamo uslove da stalno napredujemo i u tehnologijama i u znanju i veštinama, čime dugoročno štitimo interese i radnika i kompanija i države.

- Naročito treba da vodimo računa o onima koji rade na najtežim poslovima, u rudarstvu, jer su oni stub celog sistema i o njima moramo voditi brigu svakog dana, kao što oni svojim radom dan i noć doprinose čitavom društvu - kazala je Mihajlovićeva.

Video: Vudstok komuna na Adi: Tinejdžeri se poskidali i okupirali beogradsko poluostrvo za 1. maj

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mislim

    1. maj 2022 | 09:37

    Rečenica je ok. Ako nemaš ko da ti radi ugasio si ga. Neće ljudi više da rade u nehumanim uslovima i za mala primanja, to vreme je prošlo...

  • Kiki

    1. maj 2022 | 09:32

    Haha,smešno i tragično.

  • BASA

    1. maj 2022 | 11:15

    Radite Vi za Tri dinara , pa nam objasnite kako zivite i prihvatate inovacije !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA