Vesić: Srpska napredna stranka pobednik na svim izborima, uključujući i Beograd

 
  • 0

SNS je apsolutni pobednik u Beogradu sa 38 odsto glasova - rekao Vesić

Član Predsedništva Srpske napredne stranke, Goran Vesić, izjavio je danas da se ne postavlja pitanje da li će SNS formirati gradsku vlast već sa kim i ko će, kako je rekao, od predstavnika te stranke biti na izvršnim funkcijama.

Vesić je naveo da je SNS na ponovljenim izborima osvojila ne samo procentualno više glasova, već i više u apsolutnim glasovima što, prema njegovim rečima, govori da SNS uživa najveće poverenje naroda.

Ocenio da je opozicija na izborima doživela debakl i da je razlog tome ponašanje opozicije posle izbora kada se, kako kaže, videlo da opozicione stranke nemaju nikakav program i da su se ujedinile ''samo oko fotelja i funkcija''.

- Ujedinili su se i levi i desni, oni koji misle da treba da budemo deo Rusije sa onima koji tvrde da je srpski narod počinio genocid u Srebrenici. Ođednom im nije bila važna nikakva ideologija, već da se skupe i vide ko će koje preduzeće da dobije. To je jedina njihova politika i to su građani kaznili - rekao je Vesić za TV Prva, navodi se u saopštenju.

Dodao je da je predsednik Vučić posle izbora vodio odgovornu politiku i razgovarao sa svima koji su relevantni na političkoj sceni i da je time, kako kaže, pokazao veliku ozbiljnost i mudrost za razliku od opozicije navodeći da su građani to nagradili.

Dodao je da je SNS apsolutni pobednik u Beogradu sa 38 odsto glasova što je, kaže, 17 odsto više od sledeće liste u Beogradu, a da je na parlamentarnim izborima osvojila tri puta više od naredne liste, a na predsedničkim čcetri puta više.

- Izborni rezultati su dokaz velikog poverenja naroda u politiku Aleksandra Vučića, pogotovo što smo na izborima bili sami protiv svih. Ono što smo mi kao stranka ponudili bilo je nastavak reformi, bolji životni standard, i ono što je trenutno najvažnije mir i stabilnost - dodao je Goran Vesic.

Na pitanje o mogućnosti sa se, na zahtev opozicije, ponove izbori u Beogradu, Vesić je podsetio da je Vučić već najavio da će, ako opozicija bude to tražila, predložiti stranci da se izbori ponove.

- Ako predsednik Vučić uputi takav predlog Glavnom odboru SNS siguran sam da će stranka njegov predlog da prihvati. Ali, prvo da završimo izborni proces kako zakon nalaže - kazao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA