Šćekić: Vlada će biti formirana poslednjeg dana roka

 
 ≫ 
  • 3

Rezultati izbora su razočaravajući za sve osim za Vučića - smatra Šćekić

Novinar Jakša Šćekić očekuje da će nova vlada, verovatno, biti formirana na leto, odnosno poslednjeg dana kada ističe rok.

Šćekić je za K1 rekao da će spot Aleksandra Vučića u kojem izlazi iz frižidera ući u istoriju srpskih političkih spotova, jer je uspeo da nešto negativno pretvori u pozitivno.

"Rezultati izbora su razočaravajući za sve osim za Vučića, ali SNS nije dobro prošao i on to zna. Nekada je SNS imao dvotrećinsku većinu i mogli su da rade šta hoce. Sada moraju da prave koaliciju, a koaliciona vlada se pravi u slučaju rata ili velike krize", smatra Šćekić.

Šćekić je dodao i da sa desne strane postoji ceo spektar stranaka, ali da nema levo, proevropski orijentisane partije.

"Zavetnici i Dveri su zajedno dobili manje glasova nego nekada Šešelj, ali oni su nova desnica. Nadam se da su Šešelj i taj njegov mrak konačno otišli u istoriju", rekao je Šćekić.

On je dodao i da mu je najveća misterija Milica Ðurđević Stamenkovski.

"Ne znam čiji je ona projekat, a nečiji mora biti. Mnogo novca su potrošili u kampanji i stalno je bila u medijima iako je njena stranka vanparlamentarna", rekao je Šćekić i podsetio da je Zavetnike osnovao njen otac, da su veoma bliski SPC, a da je Milica Ðurđević odlično uvežbala medijski nastup, da uvek govori isto i medijski je atraktivna.

Kada je reč o SPS-u, Šćekić smatra da su oni odlično prošli na izborima.

"Kad se dvoje svađaju, treći se koristi. Bolje je na izborima prošao SPS nego SNS. Ta stranka bila je na tragu da nestane. SPS bi trebalo da podigne tri spomenika, prvi Zoranu Živkoviću kada je odbio vanredne izbore, drugi Tadiću kada je napravio ''istorijski sporazum'' i treci Putinu", rekao je Šćekić.

Dodao je da je Dačić u javnosti bio već branitelj srpskih nacionalnih interesa nego Vučić, koji zbog svoje funkcije to nije mogao da radi.

"Da sam ja Ivica Dačić, otišao bih u opoziciju i na sledećim izborima imao bih 20 odsto glasova. Oni su prilepak svake vlasti", smatra Šćekić.

On je naveo i da će vlada verovatno biti formirana poslednjeg dana, kada ističe rok, jer je to, smatra, Vučićeva karta da odbija i odlaže pritiske pozivajući se na to da Srbija još uvek nema vladu.

"Rat u Ukrajini će se završiti kada se naprave mape na terenu. Trgovina će se rešavati oko pitanja Kosova i Metohije, Krima, Luganske i Donjecke narodne republike", smatra Šćekić.

Video: RIK objavio rezultate glasanja u inostranstvu: Vučić osvojio 20.198 glasova u trci za predsednika

Video: Kako Beograđani nazivaju ovaj park: Neki se stide da izgovore ime!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miša

    7. april 2022 | 18:36

    Jakša Šćekić mora da kaže ono što njegov poslodavac misli o toj temi. Nismo mali pa da verujemo u nezavisno novinarstvo.

  • Hogar

    7. april 2022 | 17:28

    Ovaj je sveznajuca baba Kurana

  • Đurić

    7. april 2022 | 18:02

    U 95 minuti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA