Vučiću na pobedi čestitali premijer Velike Britanije Boris Džonson i predsednik Izraela

 
 ≫ 
  • 2

Vučiću četvrti dan stižu čestitike povodom pobede na predsedničkim izborima 3. aprila

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku premijera Velike Britanije Borisa Džonsona povodom pobede na predsedničkim izborima održanim 3. aprila ove godine.

Vučić je primio i čestitku predsednika Države Izrael Isaka Hercoga, u kojoj se kaže:

„U ime naroda i Države Izrael, zadovoljstvo mi je da Vam uputim najsrdačnije čestitke na ponovnom izboru za predsednika.

Ove godine obeležavamo 30 godina diplomatskih odnosa Republike Srbije i Države Izrael.

- Želeo bih da iskoristim ovu priliku da Vam izrazim kolektivnu zahvalnost Izraela za nepokolebljivo prijateljstvo i Vašu posvećenost negovanju uspomena na stradale tokom Holokausta. Zahvalan sam na Vašim naporima da podstaknete donošenje zakona kojim se jevrejskoj zajednici vraća imovina oduzeta tokom rata, kao i za podršku osnivanju Muzeja Holokausta u Beogradu. Rado se sećamo i duboko cenimo Vašu posetu Izraelu 2020. godine i učešće na svečanosti održanoj u čast 75. godišnjice od oslobađanja Aušvica - naveo je predsednik Izraela.

On je naveo da dtvaranje Privredne komore Srbije u Jerusalimu 2021. godine predstavlja važan korak ka jačanju naših bilateralnih odnosa.

- Primite moje iskrene želje za uspeh tokom Vašeg predstojećeg mandata. Želim da Vam uputim najsrdačniji poziv da posetite Jerusalim naredne godine kako bismo razgovarali o daljem produbljivanju partnerstva između naša dva naroda“, navodi se u čestitki predsednika Hercoga.

Vučiću su čestitali i kralj Saudijske Arabije Salman bin Abdulaziz Al Saud i princ Mohamed bin Salman bin Abdulaziz al Saud. Oni su Vučiću uputili "iskrene čestitke i najbolje želje za uspeh predsedniku, a prijateljskom narodu Srbije, progres i prosperitet".

Prema poslednjim podacima Republičke izborne komisije, na osnovu 99,58 odsto obrađenih glasova, Vučić je osvojio 2.216.526 glasova, odnosno 58, 54 odsto. U odnosu na drugoplasiranog Zdravka Ponoša, Vučić je osvojio 1,5 miliona glasova više.

Vučiću četvrti dan stižu čestitike povodom pobede na predsedničkim izborima 3. aprila.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anči

    7. april 2022 | 19:09

    Dokaz da se prijateljstvo između ovih država nastavlja. Bravo!

  • Marija

    7. april 2022 | 21:15

    Veliki dokaz da ne postoji samo sujeta, prijateljstvo se nastavlja! Svaka čast svima koji su čestitali našem Predsedniku na pobedi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA