Usame Zukorlić: Stranka pravde i pomirenja uvećala rezultat, očekujemo vrlo značajne pozicije

 
 
 ≫ 
  • 5

Zukorlić kaže da će se Stranka pravde i pomirenja odazvati pozivu za formiranje Vlade

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić rekao je za Telegraf.rs da je ta stranka spremna da se odazove pozivu za formiranje Vlade Srbije.

Zukorlić je istakao da je SPP spreman i za nastavak korektne saradnje sa Srpskom naprednom strankom na polju realizacije velikih infrastrukturnih projekata za Sandžak i, kako je rekao, otklanjanja višedecenijskih nepravdi prema bošnjačkom narodu, na polju popravljanja položaja svih nacionalnih zajednica u Srbiji i suštinskom pomirenju između bošnjačkog i srpskog naroda.

Stranka pravde i pomirenja, prema njegovim rečima, reprezentuje bošnjački narod, ali ih, kako kaže, i većina drugih nacionalnih zajednica u Srbiji smatra liderom koji će ih zastupati u Skupštini i Vladi Republike Srbije.

- SPP je značajno uvećala izborni rezultat u odnosu na rezultat od pre dve godine. Očekujemo vrlo značajne pozicije s kojih ćemo moći da se zalažemo za naše programske ciljeve. Uloga Bošnjaka u inistiucijama u Beogradu je sada ključna za stabilnost zapadnog Balkana. Više informacija javnosti će biti poznato nakon našeg sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem - poručio je Zukorlić.

Video: Sahrana Muamera Zukorlića

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    5. april 2022 | 16:38

    Jedini politicar na Balkanu koji nikog ne vreda, a nudi saradnju. Retkost.

  • Ziveli

    5. april 2022 | 15:27

    To kralju,ja sam te glasala...

  • FANTOM

    5. april 2022 | 17:37

    Pa koliko bre osvojiste glasova? Nema vas bre nigde samostalno pod tim imenom partije. A da niste u koaliciji sa SNS—om. Kako znaš koliko poslanika imaš a nisi samostalno izašao. Opet ovi iz Sandžaka nešto mute.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA