Rakić: Nismo se uplašili, Srbi u sudovima i politici do daljeg ne rade zbog suspenzije sudije Stevanović

 
 
 ≫ 
  • 1

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je kazao i da zaposleni u sudovima nisu jutros otišli na posao u znak solidarnosti sa predsednicom Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici Ljiljanom Stevanović, ocenivši da su time radnici sami sebe suspendovali

Predsednik Srpske liste Goran Rakić, nakon protesta Srba u Severnoj Mitrovici, poručio je kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju da su Srbi za mir i da ih nisu uplašile specijalne jedinice Rosu koje su stigle u Južnu Mitrovicu.

- Mi smo svoji na svome, niste nas uplašili, ostaćemo uz svoj narod -rekao je Rakić.

Istovremeno on je poslao poruku i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojoj je istakao da nisu Srbi ti koji krše Briselski spoirazum.

- Tražili ste od nas da ne napuštamo kosovske institucije i da se suuzdržimo. Tu smo da slušamo vas ali, mi ćemo ostati uz svoj narod -rekao je Rakić.

On je kazao i da zaposleni u sudovima nisu jutros otišli na posao u znak solidarnosti sa predsednicom Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici Ljiljanom Stevanović, koja je juče suspendovana jer je bila 22. marta na sastanku Srba sa predsednikom Vučićem, ocenivši da su time radnici sami sebe suspendovali.

- Istu odluku doneli su i srpski politički predstavnici koji će do daljeg biti samoinicijativno suspendovani sa funkcija u kosovskim institucijama - rekao je Rakić.

Protest u Severnoj Mitrovici završen je u 12.40 časova bez incidenata, nakon čega su se građani mirno razišli.

Video: Mirom protiv Kurtijevog nasilja: Srbi protestovali u severnoj Kosovskoj Mitrovici i Gračanici

(Telegraf.rs)

Video: Dačić na 12. Globalnoj konferenciji eksperata za borbu protiv krijumčarenja migranata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ostoja

    25. mart 2022 | 20:06

    Ma boli vas uvo... Druga plata odavde stiže redovno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA