Kvinta i EU: Građani imaju pravo na mirno okupljanje

 
 
 ≫ 
  • 4

Među našim zajedničkim vrednostima su pravo na mirno okupljanje i da se čuje naš glas, prava koje su snage reda odgovorne da štite - kaže se u zajedničkom saopšstenju Misije EU i Ambasada Nemačke, Velike Britanije, Italije, SAD i Francuske

Šefovi misija zemalja Kvinte i Misije EU u Prištini saopštili su danas da su upoznati sa planiranim demonstracijama i izrazili zabrinutost zbog moguće eskalacije nasilja na Kosovu i Metohiji.

- Građani imaju pravo na mirno okupljanje kao i odgovornost da osiguraju da takvi skupovi budu mirni i da ne postanu nasilni. Među našim zajedničkim vrednostima su pravo na mirno okupljanje i da se čuje naš glas, prava koje su snage reda odgovorne da štite - kaže se u zajedničkom saopšstenju Misije EU i Ambasada Nemačke, Velike Britanije, Italije, SAD i Francuske.

Snage reda, kako se naglašava, imaju obavezu da sačuvaju javni red i to tako da se "ne krše demokratski principi slobode govora i okupljanja", ističe se u saopštenju.

Kvinta i EU takođe ponovo pozivaju Beograd i Prištinu da se uzdrže od bilo kakve retorike ili aktivnosti koje bi mogle da povećaju tenzije.

Video: Mirom protiv Kurtijevog nasilja: Srbi protestovali u severnoj Kosovskoj Mitrovici i Gračanici

(Telegraf.rs)

Video: Dačić na 12. Globalnoj konferenciji eksperata za borbu protiv krijumčarenja migranata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    26. mart 2022 | 08:44

    ZAPADNI SRBOFOBI I NATO KRVOLOCI PRICAJU O DEMOKRATIJI I PRAVIMA LJUDI A ZAJEDNICKI STVARAJU VELIKU ALBANIJU BEZ SRBA SAMO ZATO STO SMO PRAVOSLAVNI KAO RUSI !!!

  • Nes

    25. mart 2022 | 18:33

    Dosada hiljade provokacije Šiptara a Srbi da se uzdrže. Proće Šiptari kao i (dopunite sami).

  • Nebojsa 🇷🇸

    25. mart 2022 | 13:23

    Daj boze vec 20 nasi junaci su u zatvor zato sto Rosu uhvatili na granicu po sto hteli da ilegalno da prede granicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA