Vulin: "Aljbin Kurti je ubio Briselski sporazum"

 
 ≫ 
  • 2

Smenjena je iz kosovskih institucija srpski sudija Ljiljana Stevanović

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da je smenjivanjem sudije Ljiljane Stevanović i izbacivanjem Srba iz institucija na Kosovu i Metohiji, Aljbin Kurti ubio Briselski sporazum "koji posle ove odluke više ne postoji."

- Izbacivanjem Srba iz institucija na Kosovu i Metohiji, Kurti je ubio Briselski sporazum koji posle ove odluke više ne postoji. Ovo je prvi korak ka uvlačenju Srbije u oružane sukobe na Kosovu i Metohiji koje Šiptari očigledno pripremaju. Ako Evropska unija koja je pokrovitelj Briselskog sporazuma odmah ne sazove sastanak u Briselu i stopira bilo kakvu nasilnu akciju usmerenu prema Srbima na Kosovu i Metohiji, onda sa pravom možemo reći da Kurtijev napad nije došao iz njegove mržnjom zatrovane glave. Šta god donesu naredni dani, sigurno je da je Srbija učinila sve da sačuva mir i da je sva odgovornost za stabilnost regiona sada na Evropskoj uniji, Kforu i Kurtiju. Srbija i Aleksandar Vučić svoj narod neće ostaviti bez podrške - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, piše u saopštenju MUP-a.

Ana Brnabić: Kurti svakom svojom odlukom podriva mir i stabilnost

Premijerka Srbije Ana Brnabić komentarisala je na svom tviter nalogu smenjivanje sudije Ljiljane Stevanović napisavši da se brutalno nasilje nad Srbima u južnoj srpskoj pokrajini nastavlja.

- Brutalno nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji se nastavlja. Kurti svakom svojom odlukom, svakodnevno, podriva mir i stabilnost, krši međunarodne sporazume i uskraćuje osnovna ljudska prava pripadnicima našeg naroda na KiM. Briselski sporazum je mrtav - napisala je Ana Brnabić.

Podsetimo, po nalogu Aljbina Kurtija smenjena je iz kosovskih institucija srpski sudija Ljiljana Stevanović, objavio je na Instagramu predsednik Srbije, uz naznaku "Hitno".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Зоран Ловћенац

    24. mart 2022 | 20:36

    А ми као хоћемо у европу,како да не.Само будале хоће

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA