Mirović: Vojvodina prvi put dobila najsavremeniji medicinski aparat – iks nož

 
 ≫ 
  • 0

Mirović je to rekao nakon obilaska novootvorenog objekta "Kamenica 3 sa PET centrom"

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da je zdravstveni sistem Vojvodine danas prvi put dobio najsavremeniji medicinski aparat - iks nož koji će, kako je rekao, obezbediti najbolje uslove dijagnostike i lečenja pacijenata od onkoloških oboljenja.

Mirović je to rekao nakon obilaska novootvorenog objekta "Kamenica 3 sa PET centrom".

Reč je o završenoj prvoj fazi izgradnje objekta površine 2.500 kvadratnih metara, u kome je u toku instaliranje medicinske opreme, čiju je nabavku pomogla Vlada Republike Srbije. Vrednost ovih radova iznosi više od 975,3 miliona dinara.

On je dodao da se u narednih desetak dana očekuje i dolazak novog PET skenera.

Mirović je podsetio na to da su do pre sedam-osam godina pacijenti putovali na zračenje autobusom u Кladovo, kao i da nije bilo dovoljno CT skenera u regionalnim bolnicama, ni magnetnih rezonanci, da je na Institutu za kardiovaskularne bolesti bila ispravna samo jedna angio-sala, a da je danas slika potpuno drugačija jer ih ima širom Vojvodine.

Prema njegovim rečima, nastavljaju se radovi na fazi dva, poslednjoj u okviru izgradnje ovog objekta, koji će imati nove četiri etaže, namenjene za sva tri instituta u Sremskoj Кamenici.

Mirović je najavio da je u planu izgradnja garaže i novog parkinga u okviru institutskog kompleksa.

S obzirom na to da u Vojvodini godišnje od tumora oboli oko 11.000 ljudi, a oko 6.000 njih izgubi život od onkoloških bolesti, i da više od 25 godina nije bilo značajnijeg povećanja prostornih kapaciteta, izgradnjom ovog objekta potrebe Instituta za onkologiju u narednim decenijama biće zadovoljene.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je ovo veliki dan za srpsko zdravstvo i za sve građane Vojvodine, ali i za medicinske radnike koji sada imaju najsavremenije uslove za rad.

„Dokazano je da snovi i obećanja mogu da se ispune. Vojvodina je na ovaj način zaokružila važan investicioni ciklus u zdravstvu“, rekao je Lončar istakavši da je to najvećim delom urađeno zahvaljujući angažovanju predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića.

Video: Vučić u obilasku radova novog Kliničkog centra Srbije

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA