Ambasador i osoblje ambasade Srbije evakuisano iz Ukrajine

 
 
 ≫ 
  • 4

Ukrajinu je napustilo troje diplomata i jedan službenik ambasade i oni su se bezbedno evakuisali. Za sve državljane Srbije koji se i dalje nalaze u Ukrajini pomoć će i u predstojećem periodu biti dostupna non-stop

Ambasada Republike Srbije u Ukrajini je, iz razloga zaštite bezbednosti našeg osoblja, danas privremeno zatvorena, a osoblje tog diplomatsko-konzularnog predstavništva nastaviće da, do sticanja uslova za povratak, posao obavlja iz Beograda.

Ukrajinu je napustilo troje diplomata i jedan službenik ambasade i oni su se bezbedno evakuisali.

Za sve državljane Srbije koji se i dalje nalaze u Ukrajini pomoć će i u predstojećem periodu biti dostupna non-stop, a mogu se obratiti na brojeve telefona (+381-11) 3068-888 i (+381-11) 3068-884, ili mogu pisati na i-mejl adresu consul@mfa.rs.

Za svu pomoć i saradnju na raspolaganju su im i ambasade Republike Srbije u zemljama koje se graniče sa Ukrajinom.

Podsećamo da je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije još 13. februara preporučilo građanima Republike Srbije koji borave u Ukrajini da razmotre mogućnost privremenog napuštanja teritorije te države, a onima koji su nameravali da putuju u Ukrajinu preporučeno je da odlože putovanje.

Podsećamo, ambasador Srbije u Ukrajini, Aca Jovanović, u poslednjem obraćanju za RTS poručio iz Kijeva da su "svi oni koji su mogli da izađu, izašli."

- Juče je bio veliki pritisak i prema mostovima, izlazak na desnu stranu gde se nalazi železnička stanica, jer je to jedan od dva načina izlaska iz Kijeva. Železnice sada besplatno voze prema zapadu, svi putnici koji se ukrcaju mogu da idu - preneo je situaciju Jovanović, nakon što je poručio da se Kijevu trude da se "ne izlažu bespotrebno riziku": - Čim padne mrak, gasimo svetla, povlačimo se dubinu zgrade: sve ono što je u našoj moći za našu bezbednost, mi to činimo.

Video: Ambasador Srbije u Ukrajini: Situacija je vrlo opasna

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srba

    3. mart 2022 | 16:38

    Ambasada Srbije evakuisana prvi dan nakon sto je Srbija osudila "agresiju" Rusije ! Svih proteklih dana ta zgrada nije bila u opasnosti pa su se cak oko nje skupljali i gradjani Ukrajine posto je bila kao sigurno mesto koje nije na meti Rusije, od danas je na meti naravno, posto smo juce sami izabrali takav put. Sve je jasno o narednim odnosima Rusije i Srbije..... Bravo za Putina, svakom treba nikom ne treba da ostane duzan. "neutralnai" umrsto da i takav stav imaju oni osudjuju. Bravo Srbijo, tako se postuju vekovni prijatelji, 35 Drzava neutralno, 5 protiv a "neutralni" nekog osudjuju.

  • ajs

    3. mart 2022 | 16:06

    Od juce smo postali legitimna meta. Bravo za Srbiju!!!

  • Vip

    3. mart 2022 | 18:32

    Ko će sad da pomogne našim gradjanima tamo. Ovo je isto kao kad brod tone a kapetan ga prvi napusti. "Bravo" za ambasadu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA