Priština traži od Kfora da poveća prisustvo na severu KiM

 
 
 ≫ 
  • 10

Dogovorili smo sa generalom Kajarom da povećamo koordinaciju između bezbednosnih institucija zemlje i Kfora, kao i da povećamo kapacitet i budnost na celoj granici zemlje - napisao je ministar odbrane samoproglašene Vlade u Prištini Armend Mehaj na svom Fejsbuk nalogu

Ministar odbrane samoproglašene Vlade u Prištini Armend Mehaj zatražio je od komandanta Kfora general-majora Ferenca Kajara da poveća trupe ove misije na severu KiM.

Mehaj je zahtevao pojačanje trupa Kfor-a i dalje jačanje kontingenta zbog situacije u Ukrajini.

Naveo je da se sa generalom Kajarom dogovorio da pojačaju koordinaciju između bezbednosnih institucija u Prištini i Kfora.

- Dogovorili smo sa generalom Kajarom da povećamo koordinaciju između bezbednosnih institucija zemlje i Kfora, kao i da povećamo kapacitet i budnost na celoj granici zemlje - napisao je Mehaj na svom Fejsbuk nalogu.

- Destabilizujuće tendencije Rusije i njenih satelita prema našoj zemlji i regionu Zapadnog Balkana su već jasne i mi ćemo im se suprotstaviti zajedno sa našim saveznicima - naveo je Mehaj.

Video: Zadušnice na Kosovu i Metohiji, građani komentarišu: Kao i uvek polomljeni i srušeni spomenici

(Telegraf.rs)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA