Ambasadori Ukrajine i Rusije u Beogradu o poziciji Srbije

 
  • 4

Oleksandar Aleksandrovič: Siguran sam sto posto, da će i Vlada Srbije i narod Srbije nama pomoći u ovom trenutku, Bocan-Harčenko: Stav koji je iznela Srbija je jedini moguć

Ambasadori Ukrajine i Rusije u Srbiji, Oleksandar Aleksandrovič i Aleksandar Bocan-Harčenko, govorili o odluci Vlade Srbije o Ukrajini.

U razgovoru za RTS ambasadori Ukrajine i Rusije, Oleksandar Aleksandrovič i Aleksandar Bocan-Harčenko komentarisali su aktuelna dešavanja u Ukrajini i zaključke Saveta za nacionalnu bezbednost Republike Srbije.

- Mi smo razgovarali o tome da je trenutno najvažnije da se usredsredimo na organizaciju humanitarne pomoći Ukrajini, i to je bila jedna od poenti u jučerašnoj odluci Vlade Srbije i to je za nas naravno vrlo važno i na tome sada radimo. Znam da srpski i ukrajinski narod su uvek bili prijateljski. Pre 23 godine, kada ste vi stradali, mi smo osudili tu agresiju i pružili humanitarnu pomoć narodu tadašnje Jugoslavije i znam, siguran sam sto posto, da će i Vlada Srbije i narod Srbije nama pomoći u ovom trenutku - rekao je Oleksandar Aleksandrovič, ambasador Ukrajine u Srbiji.

Bocan-Harčenko: Ne tražimo ništa

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji rekao je i da su pretposatvllali kakav će biti stav naše zemlje.

- Na osnovu razgovora i dijaloga našeg predsednika i naše saradnje, političkog dijaloga, mi smo naravno očekivali, imali smo jasnu pretpostavku da će biti takav stav Srbije. Takav stav je moguć, naravno, jedini koji je moguć i on stvarno odgovara nacionalnom interesu Srbije. Nismo ni očekivali, a ni od koga i ne tražimo, ni od Srbije, koja je jedan od naših najvećih prijatelja i zemlja sa kojom razvijamo strateško partnerstvo, ne očekujemo ništa više od toga -  rekao je Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Ruske Federacije u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nole

    27. februar 2022 | 00:28

    Mudar je Vučić. Odlično je doneo odluku i izneo stav Srbije! Za svaku pohvalu!

  • Srbin

    27. februar 2022 | 00:07

    "Ništa više nismo očekivali od Srbije" kaže ruski ambasador. Ovo boli, pošto sam ja ovo shvatila malo drugačije nego većina. Uvek su bili tu za nas, a Ukrajina sad namerno spominje kako su bili uz nas 1999...Braća Rusi su uvek tu vekovima u nazad. 🇷🇺🇷🇸🇷🇺🇷🇸🇷🇺🇷🇸🇷🇺

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA