≫ 

SPS predala listu za parlamentarne izbore: Skupili više od 20.000 potpisa birača

Na izbornoj listi uz SPS i JS su i predstavnici koalicionih partnera Zeleni Srbije

  • 0
DACIC LISTA POTPIS Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Socijalistička partija Srbije predala je večeras Republičkoj izbornoj komisiji listu kandidata za parlamentarne izbore.

Uz listu "Ivica Dačić-premijer Srbije" predato je i više od 20.000 potpisa birača koji su listu podržali, prenosi Tanjug.

Listu su predali lideri SPS Ivica Dačić i lider koalicione stranke, Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Na izbornoj listi uz SPS i JS su i predstavnici koalicionih partnera Zeleni Srbije.

Dačić je nakon predaje liste novinarima rekao da je zadovoljan što je koalicija koja nastupa godinama zajedno tako brzo predala listu za parlamentarne izbore i da nikada nisu brže sakupili potpise.

Prema njegovim rečima, to je dokaz da širom Srbije postoji elan i energija pred početak predizborne kampanje.

Podsetio je da na predsedničkim izborima podržavaju Aleksandra Vučića, a da na parlamentarnim i lokalnim izborima nastupaju samostalno.

- Sve u životu sam radio za Srbiju, ona je za mene uvek osnovno opredeljenje i sve ću uraditi za zaštitu nacionalnih i državnih interesa. Sa tim mi izlazimo na izbore - naglasio je on.

Naveo je da su na listi iza njega i Dragana Markovića Palme, Uglješa Marković, predsednik socijalističke omladine i dosadadašnji poslanik Dijana Radović, takođe poslanik i Aleksandra Ðanković, potpredsednik vojvođanske skupštine.

- Takođe i Vladimir Ðukić, direktor KBC Dragiša Mišović kao i junak borbe protiv kovida i glavna sestra u toj bolnici Nataša Bogunović. Na listi su i Andreja Savić, predsednik Saveza penzionera Srbije, Ratko Nikolić, bivši kapiten rukometne reprezentacije Srbije, te predstavnici boračkih organizacija, kao što je pukovnik Zoltan Dani, koji je oborio nevidljivi F117 u Buđanovcima za vreme NATO agresije - naveo je Dačić.

Dodao je da su na listi i direktor Istorijskog instituta Srbije Aleksandar Rastović, predsednik vojvođanske organizacije Dušan Bajatović, predsednik SPS na Kosovu i Metohiji Zvonimir Stević, Novica Tončev, Vladan Zagrađanin.

- Posle predaje liste idemo u izbornu kampanju, a ona će se temeljiti na tome što svi znaju da mi stojimo postojano i da se naši stavovi ne menjaju - rekao je Dačić.

Istakao je da su dva temeljna principa politike SPS, od kojih je prvi Srbija iznad svega i njena zaštita i drugi socijalna pravda, odnosno pravda za svakog.

SPS predala listu za gradske izbore

Socijalistička partija Srbije večeras je zajedno sa Jedinstvenom Srbijom i Zelenom strankom predala Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) listu za beogradske izbore raspisane za 3. april.

Listu je potpisima podržalo 5.000 građana.

Za parlamentarne izbore lista SPS se zove „Ivica Dačić premijer Srbije", a za Beograd ''Toma Fila gradonačelnik".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Socijalisti Beograd (@socijalistibeograda)

Predaji liste za beogradske izbore prisustvovali su predsednik SPS Ivica Dačić, funkcioneri ove stranke Aleksandar Antić i Nikola Nikodijević, kao i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Nakon predaje liste predsednik SPS-a Ivica Dačić je rekao da će, ako ova koalicija osvoji dovoljan broj glasova Toma Fila biti gradonačelnik i advokat svih građana Beograda.

- Kao što se celog života borio protiv nepravde, od Haskog tribunala do ovih prostora, isto tako će biti na strani građana u problemima koje imaju u svakodnevnom životu - rekao je Dačić.

Ponovio je da su zaštita nacionalnih interesa Srbije i socijalna pravda, dva osnovna načela politike SPS i koalicije u kojoj je ona na aprilskim izborima.

- Zajedno smo kandidovali Tomu Filu, u koga naši ljudi imaju poverenje, a na listi su i drugi dobri kandidati, Nikola Nikodijević, zatim direktorka Zavoda za biocide Dragana Despot, direktor Doma zdravlja na Čukarici Nenad Bjelica, gradski sekretar za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijevic i drugi - naveo je Dačić.

Obraćajući se novinarima, Toma Fila je kratko rekao da ''ako ne veruje u pobedu on u trci i ne učestvuje''.

- Ako Ivica Dačić sa SPS-om bude prvi ja ću biti gradonačelnik, a ja ispod drugog mesta ne priznajem, onda sam poražen - rekao je on.

Video: SPS predao listu za beogradske izbore: Toma Fila kandidat za gradonačelnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA