Vučić se sastao sa Jevgenijem Primakovim

 
 ≫ 
  • 1

Dobar razgovor sa Jevgenijem Primakovim, rukovodiocem Federalne agencije za Zajednicu Nezavisnih Država, sunarodnike u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju - objavio je predsednik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  primio je danas Jevgenija Primakova, rukovodioca Rošotrudničestva, ruske Federalne agencije za pitanja ZND, sunarodnika u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju, sa kojim je razgovarao o kulturnoj, naučnoj i obrazovnoj saradnji dveju zemalja, kao i o sveukupnim bilateralnim srpsko-ruskim odnosima.

Vučić i Primakov su razmotrili konkretne predloge za snaženje kulturne saradnje, poput redovne razmene izložbi i gostovanja pozorišnih i operskih predstava, kao i za saradnju u oblasti obrazovanja, koja podrazumeva popularizaciju ruskog jezika i redovnu razmenu studentskih stipendija, uz povećanje njihovog broja.

Vučić je izrazio zahvalnost ruskoj državi i ruskim umetnicima za pomoć u unutrašnjem oslikavanju Hrama Svetog Save u Beogradu.

Takođe je istaknuta važnost podrške koju ruska strana izražava za očuvanje i zaštitu srpske kulturne i verske baštine na Kosovu i Metohiji u UNESKO i drugim međunarodnom forumima.

Dvojica sagovornika su razmotrila i situaciju u regionu Zapadnog Balkana i na istoku Evrope.

Predsednik Srbijena svom Instagram nalogu objavio je fotografiju sastanka sa Jevgenijem Primakovim, koji je održan u Predsedništvu Srbije.

- Dobar razgovor sa Jevgenijem Primakovim, rukovodiocem Federalne agencije za Zajednicu Nezavisnih Država, sunarodnike u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju - napisao je predsednik u opisu fotografije.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Video: Direktno sa aerodroma: Džoni Dep stigao da primi zlatnu medalju za zasluge na Dan državnosti Srbije

(Telegraf.rs)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Деминер/РС/русофил

    16. februar 2022 | 10:50

    Рече ли му шта о санкцијама Белорусији.......?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA