Bajden: SAD i Nemačka posvećene potpunoj integraciji Zapadnog Balkana u evropske institucije

 
  • 6

Dve zemlje jedinstveno rade na tome da spreče rusku agresiju u Evropi, da reše izazove iz Kine i promovišu stabilnost na Zapadnom Balkanu - izjavio je Bajden

Balkan mapa Foto: SHutterstock

Predsednik SAD Džozef Bajden potvrdio je nakon sastanka sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom da su "Sjedinjene Američke države potvrdile svoju posvećenost kada je u pitanju Zapadni Balkan.

Bajden je na pres konferenciji naveo da su potvrdili posvećenost završetku posla na integraciji Zapadnog Balkana u evropske institucije i da se konačno ostvari Evropa koja je cela, slobodna i u miru.

Pre početka sastanka sa nemačkim kancelarom Olafom, Bajden je istakao da je "nemačka jedan od najbližih američkih saveznika".

- Dve zemlje jedinstveno rade na tome da spreče rusku agresiju u Evropi, da reše izazove iz Kine i promovišu stabilnost na Zapadnom Balkanu - izjavio je Bajden.

(Telegraf.rs)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    8. februar 2022 | 16:27

    RUSIJA I KINA MORAJU SPRECITI MALIGNI UTICAJ NATO ZLOCINACKE ALIJANSE NA BALKAN !!! NATO JE OKUPIRAO SRBIJU I NECE DA ODU VEC UBIJAJU SRBE PUNE 23 GODINE !!!! NATO RAUS !!! SRBI ZELE SLOBODU !!!

  • Perke

    8. februar 2022 | 17:33

    Ostavite vi Zapadni Balkan na miru više. .

  • Super Brundo

    8. februar 2022 | 16:36

    Ne u evropske vec u evroatlantske institucije a to znaci i EU i NATO.Obe su nam neprijateljske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA