Pacoli tvrdi da su optužbe za nacizam Džafera Deve deo srpskog narativa: "Istoričari da daju sud"

 
 
 ≫ 
  • 2

Džafera Devu moraju ocenjivati istoričari, a ne oni koji nikada ne govore o zločinima komunizma nad Albancima kao što su masakr u Tivru, ubistvo Šabana Poluže i etničko čišćenje na Kosovu posle 1945. godine. Deva je na udaru srpskog narativa, koji nije kosovski - naveo je Pacoli na Tviteru

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli oglasio se povodom projekta UNDP, EU i kosovskog ministarstvo kulture oko obnove kuće Džafera Deve u Južnoj Mitrovici, poznatog saradnika nacista tokom Drugog svetskog rata.

Pacoli je na Tviteru napisao da Deva na udaru srpskog narativa i da njega moraju da ocene istoričari, a ne kako ističe oni "koji nikada ne pričaju u komunističkim zločinima nad Albancima".

- Džafera Devu moraju ocenjivati istoričari, a ne oni koji nikada ne govore o zločinima komunizma nad Albancima kao što su masakr u Tivru, ubistvo Šabana Poluže i etničko čišćenje na Kosovu posle 1945. godine. Deva je na udaru srpskog narativa, koji nije kosovski - naveo je Pacoli.

Video: Pacoli o ekonomskoj zoni na severu Kosova

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpkinja

    8. februar 2022 | 23:09

    Pacoli dobio si misljenje Jevrejskih istoricara koji imaju sve podatke.

  • Mire

    9. februar 2022 | 07:50

    tkz g prcoli koji istoričari iz albanije !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA