"Dalje odstupanje od Briselskog sporazuma je vrlo problematično"

 
 ≫ 
  • 0

Eskobar i Lajčak su govorili o modifikaciji i izmenama Briselskog sporazuma, što je problematično ako znamo da se teško postigao taj sporazum 2013. godine, koliko je Srbija napravila ustupaka. Moj utisak je da je to minimum minimuma na koji smo pristali, dalje odstupanje od Briselskog sporazuma je vrlo problematično - rekao je profesor Slobodan Zečević iz Instituta za evropske studije

Profesor Slobodan Zečević iz Instituta za evropske studije rekao je za RTS da je poseta Eskobara i Lajčaka Prištini i Beogradu pokazala velike razlike dve strane kao i da je moguće da se nastave razgovori Beograda i Prištine.

- Eskobar i Lajčak su govorili o modifikaciji i izmenama Briselskog sporazuma, što je problematično ako znamo da se teško postigao taj sporazum 2013. godine, koliko je Srbija napravila ustupaka. Moj utisak je da je to minimum minimuma na koji smo pristali, dalje odstupanje od Briselskog sporazuma je vrlo problematično - kaže Zečević.

Slobodan Zečević, Institut za evropske studije Foto: Tanjug/Rade Prelić

Podseća da Priština govori da neće da prihvate nijedan predlog koji je van njihovog ustava kao i da su oni sami proglasili sporazum o ZSO neustavnim.

Govoreći o mogućnostima povratka za pregovarački sto, Zečević ukazuje da je Srbija spremna za povratak za pregovarački sto, ona želi da bude konstruktivna u dijalogu – ono što je bitno, što je rečeno u Beogradu je da se sprovede ono što je već dogovoreno, potpisano pre devet godina.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradska nadbiskupija proslavila 100 godina postojanja: Prisustvovao Vučić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA