Vučić u sredu u Priboju zbog međunacionalnih tenzija koje su poslednjih dana povećane

 
 ≫ 
  • 4

Uskoro opširnije...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sredu će posetiti Priboj, potvrđeno je Tanjugu u Predsedništvu Srbije.

Vučić ide u Priboj kako bi pokušao da utiče na smanjivanje međunacionalnih tenzija koje su poslednjih dana povećane.

On će tom posetom praktično odgovoriti na poziv koji su mu juče uputili predstavnici lokalne samouprave u Priboju, predsednik opštine Lazar Rvović i sve tri bošnjačke stranke koje participiraju u vlasti, kao i predstavnici Islamske zajednice, da dođe u njihov grad, kako bi zajednički ulili povernje Bošnjacima i potvrdili još jednom da je Srbija i njihova država.

Biće suspendovani svi policajci koji su nedavno učestvovali u incidentu kada su na proslavi rođenja deteta jednog policajca iz Priboja pevali nacionalističke i ratnohuškačke pesme o Vukovaru, Srebrenici, Sjenici i Novom Pazaru.

Da podsetimo, na socijalnim mrežama pojavio se snimak policije iz Priboja, koja, kako se na snimku vidi, peva da će Pazar da bude novi Vukovar a Sjenica nova Srebrenica, što je žestoka četnička pesma koja pored toga što vređa pripadnike drugog naroda u ovom slučaju Bošnjaka, preti građanima da će ih stići rat.

Ova pesma je, tvrde, snimljena prilikom proslave rođenja sina jednog od prisutnih na snimku, u Priboju.

U međuvremenu javio se i policajac s proslave na kojoj se pevala četnička pesma.

- Kao neko ko živi u multietničkoj sredini i ima puno prijatelja Bošnjaka želim se izviniti svima koje je uvredila pesma koja se čula te večeri i koja je poslala veoma lošu poruku - naveo je policajac.

Predsednik Srbije je u nedavnom obraćanju poručio Bošnjacima u Srbiji da su aposolutno bezbedni i zaštićeni i da je ovo njihova zemlja koliko i bilo koga od nas.

- Nije dobro ni pametno da se vređaju pripadnici drugih naroda, podsećanjem na ubistva, niko to ne sme da uradi. Za nas je jedini izbor mir, i dobio sam pisma i Bošnjaka i Srba i molim i jedne i druge da razumeju da Srbija neće dozvoliti bilo kakve incidente niti ugrožavanje bezbednosti bilo koga. Uveren sam da će nadležni organi u skladu sa zakonom uraditi sve. Što se tiče odnosa Srba i Bošnjaka mi moramo da razumemo da jedni bez drugih ne možemo da živimo niti da opstanemo. Ima stotine reakcija šta se dogodilo u Priboju, mržnja sa jedne strane izaziva još veću mržnju sa druge strane - naglasio je tada Vučić.

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    10. januar 2022 | 13:55

    Doslo je vreme kad Srbin nesme reci da je Srbin u svojoj sopstvenoj zemlji,da nesme pevati rodoljubive pesme,polako nestajemo i postajemo veliko nista

  • Don

    10. januar 2022 | 13:53

    Dugo ga nije bilo, to me plasi, mora da padne Hit tvit, Cirilica ili nesto tome slicno.

  • Xxx

    10. januar 2022 | 18:59

    Musliu se ne svidja tekst pesme ? Jbt.!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA