Poništen doktorat Siniše Malog, on poručuje da je sve deo političke hajke

 
 ≫ 
  • 26

Nastaviću da se borim, kao što se borim već osam godina. Politička hajka koja se vodi protiv mene može samo da me motiviše da radim još više i bolje - naveo je ministar Mali reagujući na odluku Univerziteta

Siniša Mali Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Senat Univerziteta u Beogradu danas je poništio doktorsku diplomu ministru finansija Siniši Malom, a on je ovu odluku ocenio kao političku, naveo da ne može da je prihvati i najavio da će se pravnim sredstvima boriti da je opovrgne.

Na sednici je doneto Rešenje o poništavanju prethodne odluke Senata Univerziteta u Beogradu iz decembra 2019. godine, a odlukaje doneta "zbog utvrđenog neakademskog ponašanja".

- Senat i Univerzitet nemaju više nameru da se bave tim slučajem i baviće se njime samo ukoliko budu postojala još neka dodatna rešenja i odluke suda - rekao je nakon sednice rektor Beogradskog univerziteta Vladan Ðokić i dodao da ne može da komentariše dalji postupak, ali da će, kaže, verovatno ministar Mali biti u mogućnosti da se žali Upravnom sudu.

Ministar finansija Siniša Mali je na svom Instagram nalogu napisao da se ne plaši, jer zna da je istina na njegovoj strani.

- Nastaviću da se borim, kao što se borim već osam godina. Politička hajka koja se vodi protiv mene može samo da me motiviše da radim još više i bolje - naveo je on.

Ministar je istakao da veruje u svoj doktorski rad, isto kao što veruje i u svoj rad u Ministarstvu finansija i Vladi Srbije.

Naveo je da mu je uvek bilo važno da stiče novo znanje, jer je to, kako kaže, jedina stvar u životu koju vam niko ne može oduzeti

- Ponosan sam na sve što sam naučio u poslednjih 20 godina, koliko se aktivno bavim ekonomijom i finansijama. Za to vreme sam uspeo da položim i najteže stručne, međunarodne ispite iz tih oblasti, koji važe za prestižne u svetskim ekonomskim krugovima. Želeo sam da na taj način dodatno unapredim svoje znanje - napisao je on.

Dodao je da mu je drago što danas to znanje može da iskoristi na najbolji način a to znači da, kako je naveo, odgovorno upravlja budžetom naše države i da obezbedi novac za nove puteve, bolnice i škole, za veće penzije i plate, za isplatu pomoći građanima i privredi u vreme pandemije.

Ocenio je da je to mnogo važnije od, kako kaže, političke hajke koja se zbog doktorata vodi protiv njega punih osam godina unazad.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Carica Sveta

    22. decembar 2021 | 17:40

    Ostavka! Senat BU je doneo etički ispravnu odluku. I svaka im čast. A ti si nasilnik, Mali, još od Savamale. I potencijalni Skakač.

  • Laku noć

    22. decembar 2021 | 17:26

    Zadužen za narodni novac i državne finansije.

  • Ivan

    22. decembar 2021 | 16:49

    Isto sto imate uticaj na sudstvo tako je doslo vreme da se gleda poreklo diploma... Kad bi proveravali diplome direktore javnih preduzeca po opstinama 80% njih ne bi moglo da prodje..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA