Nova akcija KPS, pretresaju kuće kod Gnjilana: Oglasila se i Kancelarija za KiM

 
 ≫ 
  • 3

Akcija je u toku, a ispred kuće je nekoliko policijskih vozila, prenosi "Kosovo onlajn"

Video: Kancelarija za KiM: Šilovo primer zastrašivanja Srba

Specijalna jedinica kosovske policije od jutros pretresa kuću N.M i Ž.M u Šilovu, kod Gnjilana, javila je RTV Puls.

Kako navodi ta televizija, akcija je u toku, a ispred kuće je nekoliko policijskih vozila, prenosi "Kosovo onlajn".

Akcija je počela jutros nešto pre 9 sati, kada se pojavilo desetak policajaca i počelo pretres kuće i pomoćnih objekata.

Oglasila se Kancelarija za KiM

Nedopustivo je i sramotno današnje postupanje Kosovske policije koja je više sati, bez valjanog osnova, pretresala kuće dve srpske porodice iz Šilova i njih izložila dodatnom pritisku i uznemiravanju, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM, koja je reagovala povodom najnovijih akcija policije.

- Reč je o tipičnom primeru zastrašivanja Srba koji žive u Kosovskom Pomoravlju i perfidnom pritisku od strane Prištine da se oni odatle isele.

Iako u kućama domaćina Džaklića i Mihajlovića ništa nelegalno nije pronađeno, oni su više sati bili žrtve policijskog proveravanja, usled koga su pretrpeli snažan stres - poručuje se u saopštenju.

- Poznat je i oproban mehanizam da vlasti u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem, pod različitim izgovorima, šalju policijske snage u srpske kuće i sela ne bi li tako uneli dodatni nemir i strah među preostali srpski narod u pokrajini.

Ono na šta Kurti i njegovi saradnici nikako ne računaju jeste činjenica da nikakvim jednostranim akcijama, niti novim pritiscima neće slomiti duh i snagu Srba na prostoru Kosova i Metohije, niti izazvati neodmerenu reakciju srpskog naroda koji je uvek okrenut miru i mirnom suživotu - zaključak je.

Video: Vučić najavio da će pisati svim šefovima država: Tražiću objašnjenje

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA