Završen protest u Tirani protiv inicijative "Otvoreni Balkan": Rama kritikovao paljenje srpske trobojke

 
  • 6

Prisutno je bilo nekoliko stotina učesnika protesta koji su uzvikivali ime bivšeg albanskog premiejra Salji BerišE i skandirali protiv Edija Rame i inicijative "Otvoreni Balkan", ali i protiv Srbije. U jednom trenutku su zapalili i gazili zastavu Srbije i cepali okačene srpske trobojke

Albanski Premijer Edi Rama reagovao je večeras na Fejsbuku na proteste povodom održavanja samita u okviru inicijative Otvoreni Balkan i dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Tiranu, kao i na optužbe na toj društvenoj mreži zbog isticanja zastave Srbije na ulicama.

Na snimku koji je objavio na Tik Toku Rama je komentarisao mladića koji se popeo na stub kako bi pocepao zastavu Srbije, da bi potom odatle pao.

- Ja sam izdajnik i ovaj patriota pada ili ne? Bože sačuvaj Albaniju od budala - napisao je Rama.

@ediramatiktokUnë tradhëtar dhe ky patriot i bie apo jo😂 Zot ruaje Shqipërinë nga të marrët🙏♬ original sound - EdiRamaTikTok

Prema njegovim rečima, istina je da "Otvoreni Balkan" nije samo budućnost dece celog regiona, već i "strateški interes Albanije i celog albanskog naroda".

On je istakao da Otvoreni Balkan nije samo budućnost dece celog regiona, već i strateški interes Albanije i čitavog albanskog naroda.

Završen protest u Tirani protiv inicijative "Otvoreni Balkan"

Protest koji je danas u Tirani organizovao bivši albanski premijer Salji Beriša, u znak protivljenja inicijativi "Otvoreni Balkan", završen je porukama da je ta inicijativa štetna po Albaniju, kao i po nezavisnost tzv. Kosova.

Učesnici protesta okupili su se posle 16 sati ispred sedišta albanske vlade gde su im se obratili predstavnici Demokratske stranke, bivša poslanica Demokratskog saveza Kosova kao i organizator Beriša.

Prisutno je bilo nekoliko stotina učesnika protesta koji su uzvikivali Berišino ime i skandirali protiv aktuelnog albanskog premijera Edija Rame i inicijative "Otvoreni Balkan", ali i protiv Srbije.

U jednom trenutku učesnici su zapalili i gazili zastavu Srbije, a jedan muškarac je sa obližnjeg stiba pocepao okačenu srpsku trobojku.

Zgradu vlade obezbeđivalo je oko 2.000 pripadnika policije, a Berišu je obezbeđivalo čak osam telohranitelja.

Video: Protesti i dalje divljaju u Albaniji, sve veći broj građana protiv Edi Rame

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    20. decembar 2021 | 22:04

    Kome treba elbasan !???????????? siptari protiv .Srbi protiv .makedonci protiv !??? Kakvo "otvaranje" !????....cemu

  • DARKO 100%

    20. decembar 2021 | 19:52

    Sta ce mu toliko flomastera pa pobogu nije na casu likovnog🙆

  • 5okt zločin bez kazne

    20. decembar 2021 | 20:49

    Imaju ključ uspeha i dalje. Albaniju očistili od srba a sada je na red Srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA