Dačić sa delegacijom Predstavničkog doma Indonezije: Ojačati ekonomsku saradnju dve zemlje

 
 ≫ 
  • 0

Predsednik narodne Skupštine zahvalio se na principijelnoj poziciji Indonezije u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije i upoznao sagovornike sa istorijatom i trenutnom situacijom na KiM

Anita Dimitriju Ivica Dačić Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas delegaciju Predstavničkog doma Republike Indonezije koja boravi u poseti Srbiji i tom prilikom istakao da Srbiju i Indoneziju vezuju dobri i prijateljski odnosi još iz vremena osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja.

Prilikom susreta Dačić je izrazio spremnost da kroz intenziviranje saradnje između parlamenata dve zemlje nastavi jačanje ukupnih bilateralnih odnosa, saopšteno je iz pres službe Narodne Skupštine.

- Grupe prijateljstva koje postoje u parlamentima Srbije i Indonezije svojim aktivnostima doprinose bliskoj saradnji naših parlamenata, a postoji i spremnost za razmenu poseta na nivou predsednika parlamenata - rekao je Dačić.

Istovremeno on je zahvalio na principijelnoj poziciji Indonezije u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije i upoznao sagovornike sa istorijatom i trenutnom situacijom na KiM.

Šef delegacije Parlamenta Indonezije Mardani Ali Sera složio se da su odnosi između dve zemlje tradicionalno prijateljski i da treba nastaviti sa njihovim daljim unapređenjem, ističući da postoji prostor za jačanje saradnje između dve zemlje u svim oblastima, a posebno u sferi ekonomije.

U vezi sa pitanjem Kosova i Metohije, potvrdio je da Indonezija poštuje principe teritorijalnog integriteta i suvereniteta i da neće menjati svoj stav.

Kako se navodi, tokom razgovora je ocenjeno da je međuverski dijalog koji postoji između Srbije i Indonezije, u okviru koga je do sada organizovano četiri susreta, veoma koristan i da doprinosi boljem razumevanju dve multietničke i multikonfesionalne države kakve su Srbija i Indonezija.

Delegacija Predstavničkog doma Republike Indonezije uputila je poziv predsedniku Narodne skupštine da poseti Indoneziju, kao i da uzme učešće na 144. zasedanju Interparlametarne unije, koje će biti održano u martu 2022. godine u Indoneziji.

Video: Dačić: Pozdravljamo proces vakcinacije kao prvi korak ka konačnom savladavanju pandemije COVID-19

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA