"Ostao je nenadoknadiv gubitak": Državni vrh izrazio saučešće povodom smrti Merime Njegomir

 
 ≫ 
  • 0

Merima je sačuvala od zaborava bisere naše stare muzike, pamtićemo je kao velikog čuvara naše baštine, a njen glas će ostati zauvek kao njen najveći spomenik - poručio je Ivica Dačić

Narodna skupština republike Srbije Foto: Nikola Tomić

Vest da je preminula pevačica Merima Njegomir potresla je javnost, a tim povodom od velike umetnice oprostili su se i predstavnici državnog Vrha Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je sa velikom tugom primio ovu vest i istakao da ćemo Merimu Njegomir pamtiti po nesvakidašnjem talentu, ali i po skromnosti, po osobinama vrhunskog izvođača kojima se izdvojila u sam vrh muzičke umetnosti.

- Sa velikom tugom sam primio vest o smrti Merime Njegomir, umetnice raskošnog glasa i talenta, koju su volele mnoge generacije poštovalaca i ljubitelja muzike u zemlji i u inostranstvu.

Merima je za sobom ostavila bogat legat, čuvajući bogatstvo naše izvorne muzike, koju je promovisala nastupima u nekim od najčuvenijih koncertnih dvorana u Evropi i svetu. Umela je da udahne život i gotovo zaboravljenom muzičkom blagu, pevajući na mnogim jezicima, čime je stekla poštovanje i naklonost brojne inostrane publike - navodi se u telegramu.

I predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća povodom smrti Merime Njegomir.

"Porodici, prijateljima i svim poštovaocima Merime Njegomir upućujem izraze najdubljeg saučešća.

Merima Njegomir bila je jedna od naših najvećih umetnica koja je negovala tradicionalnu i izvornu muziku. Plenila je raskošnim glasom, talentom i prepoznatljivim stilom i nastupom. Mnogobrojna publika decenijama je uživala u njenim pesmama koji će ostati u nezaboravnom sećanju svih poštovalaca.

Odlaskom Merime Njegomir naša muzička scena izgubila je veliku umetnicu i simbola najlepše izvorne muzike."

Predsednik Skupštine Srbije, Ivica Dačić, uputio je takođe  telegram saučešća i poručio da je iza jedne od najvećih umetnica koje smo imali ostao nenadoknadiv gubitak i mesto na vrhu naše narodne i tradicionalne muzike.

- Iza naše Merime koju su obožavale generacije ostao je nenadoknadiv gubitak i mesto na vrhu naše narodne i tradicionalne muzike.

Merima je sačuvala od zaborava bisere naše stare muzike, pamtićemo je kao velikog čuvara naše baštine, a njen glas će ostati zauvek kao njen najveći spomenik. Izražavam najdublje saučešće porodici, prijateljima i svim poštovaocima Merime Njegomir.

Podsetimo, legendarna pevačica narodne muzike Merima Njegomir preminula je u 69. godini posle kraće bolesti.

Ona je nedavno potvrdila da vodi borbu sa rakom. Tada je rekla da se ne oseća dobro, ali da ne odustaje od borbe.

Merima je rođena 9. novembra 1953. godine u Beogradu.

Snimila je više od 25 albuma i otpevala neke od bezvremenskih hitova kao što "Ivanova korita", "Ruzmarin", "Što je lepo kad se neko voli", "Ali pamtim još", "Opilo nas vino", "Kad zaškripi kapija", "Bol bolujem", "Zelene su oči tvoje", "Da nije ljubavi tvoje", i mnoge druge.

Iza sebe je ostavila četvoro dece: ćerke Milicu, Jelenu, Ljubicu i sina Marka.

(Telegraf.rs)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA