Pokrajinska vlada: Hitno procesuiranje odgovornih za sramotan grafit upućen doktoru Konu u Novom Sadu

 
 ≫ 
  • 4

Nije samo u pitanju grubi nasrtaj na poreklo dr Kona već i na njegove stavove kojima se suprotstavljaju antivakserske grupe pozivajući na anarhiju i nerede, i ujedno predstavlja napad na sve druge zdravstvene radnike koji se hrabro bore protiv pošasti koja nas je zadesila - navodi se u saopštenju.

Novi Sad, Exit, Egzit festival, panorama Foto: A. Nalbantjan

Pokrajinska vlada osudila je sramotan grafit ispisan na novosadskom Novom naselju – Bistrici kojim se dr Predrag Kon povezuje sa zloglasnim nacistom Mengeleom i zahteva od nadležnih da počionioce privedu pravdi.

- Nije samo u pitanju grubi nasrtaj na poreklo dr Kona već i na njegove stavove kojima se suprotstavljaju antivakserske grupe pozivajući na anarhiju i nerede, i ujedno predstavlja napad na sve druge zdravstvene radnike koji se hrabro bore protiv pošasti koja nas je zadesila - navodi se u saopštenju.

Pokrajinska vlada osuđuje ovakve provokacije i zahteva od nadležnih da počionioce privedu pravdi.

Podsetimo, isti grafit bio je ispisan i na zgradi u kojoj živi epidemiolog Kon u Beogradu, a reakcijom nadležnih on je ubrzo i obrisan.

Na zgradi je bilo napisano "Kon Mengele", što je ne samo akt uznemiravanja već se može okarakterisati i kao poziv na linč.

Reagovao i gradonačlenik Novog Sada

Ovim povodom reagovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

- Ovo nije pitanje odnosa Srba i Jevreja, braće po stradanju i mučeništvu, ovo nije pitanje shvatanja slobode ili ograničenja iste, ovo je pitanje zdravog razuma i elementarne kulture i obrazovanja! Neka je stid autora ovog sramnog natpisa, siguran sam da će uskoro biti identifikovan, a doktoru Konu dugujemo izvinjenje i obećanje da se slične gadosti neće pojavljivati na zidovima Novog Sada - napisao je Vučević na svom Instagram profilu.

Video: Prekrečen uvredljiv grafit na zgradi doktora Predraga Kona

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    4. novembar 2021 | 18:20

    Srbija da hapsi pre nego što Izrael počne da zabranjuje ulazak naših građana u njihovu državu radi antisemitizma.

  • Lolek

    4. novembar 2021 | 19:58

    Hoćete hitno procesuirati i fizičara iz Ise ....otrgo se kontroli kao besan pas,laje na sve živo.,prosipa laži čim otvori pogana usta,gospodža kaže ovo je tek početak,idemo dalje za iste pare. Koliko novca je u pitanju,isplati li se to lajanje.šta kaže dugački ba to,jel zadovoljan.

  • Sneza

    5. novembar 2021 | 07:54

    Vucevic da se hitno pozabavi kanalizacijom u ulici Jovana Bijelica , godinama stanari mole grad da se to pitanje resi. Pobogu ljudi, da li treba neko da strada i upadne u taj odvodni, septicki, otvoreni kanal pored decijeg igralista ??? Za grafite odmah AKCIJA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA