Intezivna i sadržajna vojna saradnja između Srbije i Velike Britanije

 
 ≫ 
  • 3

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković razgovarao sa zamenikom načelnika Štaba odbrane Britanskih oružanih snaga admiralom Timotijem Frejzerom o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u Evropi i regionu i bilateralnoj vojnoj saradnji

Potpukovnik Petar Cvetković Foto: Kosovo Online/Ministarstvo odbrane Srbije

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković boravio je u zvaničnoj poseti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Severne Irske, gde je ocenjeno da je vojna saradnja sa Srbijom intenzivna i sadržajna.

On je u sredu u Ministarstvu odbrane Velike Britanije razgovarao sa zamenikom načelnika Štaba odbrane Britanskih oružanih snaga admiralom Timotijem Frejzerom o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u Evropi i regionu, bilateralnoj vojnoj saradnji i mogućnostima za njeno unapređenje.

Bilo je reči i o iskustvima iz angažovanja na suzbijanju i sprečavanju širenja Kovida 19, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Kako se dodaje, ocenjeno je da je vojno-vojna saradnja intenzivna i sadržajna, a posebno istaknuto zajedničko učešće na vežbama i u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru, u kojoj je u okviru britanskog kontingenta angažovano odeljenje vojne policije iz sastava Vojske Srbije.

Cvetković je u zvaničnoj poseti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Severne Irske boravio na poziv admirala Frejzera, navodi se saopštenju.

Dodaje se da je Cvetković posetio i Šestu (Ujedinjeno Kraljevstvo) diviziju gde ga je sa misijom, zadacima i namenom te jedinice Britanske kopnene vojske upoznao komandant general-major Džerald Strikland.

Video: Kako izgleda kada srpske Kobre i američke Foke odrade zajedničku pokaznu vežbu

(Telegraf.rs)

Video: Hrvatska: Pripreme za sprečavanje poplave u naselju Aljmaš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA