Naoružavanje Prištine tema u Skupštini Srbije: Pokrenuta rasprava o kršenju Rezolucije 1244

 
 ≫ 
  • 0

Šef poslaničke grupe SPS pitao je Vladu Srbije da li militarizacija, uz pomoć spoljnih pomagača, znači da strani faktori podgrevaju sukobe sa Srbijom da bi sprovodili svoje interese u regionu

OBRADOVIC SKUPSTINA ZAKONI Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije u Skupštini Srbije Ðorđe Milićević kazao je danas da se Priština intenzivno naoružava, čime se, kako navodi, krši Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN.

On je upitao da li ta militarizacija, uz pomoć spoljnih pomagača, znači da to ne rade samo radi Prištine, već podgrevaju sukobe sa Srbijom da bi sprovodili svoje interese u regionu, prenosi Tanjug.

Milićević je u parlamentu u delu sednice za postavljanje poslaničkih pitanja rekao da zabrinjava nedostatak reakcije međunarodne zajednice poslednjih meseci, navodeći da se otvoreno krše međunarodni akti, što, kaže, ide na ruku separatistima iz Prištine.

Milićević je pitao Vladu Srbije da li Srbija, kao članica UN, može da zatraži poštovanje Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 i obezbedi da KFOR održava mir, odnosno da li je moguće zatražiti njegovo veće prisustvo.

Video: Snimak oklopnih vozila Vojske Srbije na dva kilometra od Jarinja

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA