Vučić: Srbija će biti pod sve većim pritiscima, zato što je snažnija i jača

 
 ≫ 
  • 2

Predsednik je istakao da je Kraljevo grad od strateškog značaja za zemlju

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas u Kraljevu, na obilasku renoviranog atletskog stadiona, da će Srbija biti pod sve većim pritiscima, da će oni biti sve veći što brže bude napredovala.

- Biće mnogo pritisaka pre svega što je snažnija i jača. Ovo što nas iz Zagreba napadaju svakoga dana, a da im ništa nismo rekli, pokazuje da smo krivi svi mi što Srbija ide konačno brže od svih ostalih - rekaoje predsednik.

On je dodao da je Srbiji bilo potrebno 80 godina "da se probudi i radi".

- Naše je da se borimo za naš narod na KiM, da čuvamo našu zemlju, nikoga drugog ne diramo, da idemo napred i još brže. Da pokažemo da imamo mnogo više pozitivne energije, od njihove negativne - istakao je Vučić u obraćanju okupljenim građanima.

Podsetio je da je, kada je postao premijer 2014. Srbija bila četvrta u regionu po visini plata, imala najvišu stopu nezaposlenosti i javni dug, a danas je prva po svim tim parametrima.

Predsednik je istakao da je Kraljevo grad od strateškog značaja za zemlju, koji će Moravskim koridorom biti spojen i sa Beogradom i sa Koridorom 10, najavljujući da će biti izgrađena i brza saobraćajnica Kraljevo-Ušće-Raška-Novi Pazar.

- Koridor koji gradimo od Čačka do Adrana, ali i od Kruševca do Kraljeva, kada spojimo za dve godine, mnogo će da znači Kraljevu, Raškom, Moravičkom, Rasinskom okrugu - rekao je Vučić.

Kako je istakao, autoput će građane Kraljeva povezati sa Beogradom za manje od sat i po, kao i sa Koridorom 10, pa će moći neuporedivo brže nego ranije da putuju do Bugarske, Severne Makedonije, Grčke. Taj autoput, dodao je, otvoriće prostor za dalji napredak u turizmu.

- Ljudi su pričali da decenijama ništa nije urađeno. Danas, kada radimo, to je postalo normalno i uobičajeno, i znate da kada nešto kažemo, da će to biti i urađeno. A, onda da tražimo još više i mnogo bolje, da sanjamo još veće snove i verujemo u sebe da možemo to da napravimo - rekao je predsednik Srbije.

Upitao je kada je država mogla da uloži četiri miliona evra u škole, koliko ulaže u školu „Sveti Sava“ u Kraljevu. Dodao je i da će u Novi Pazar biti uložena ogromna sredstva u napredak tamošnje bolnice, a apelovao na građane Tutina, Sjenice, i drugih mesta da se vakcinišu.

Vučić je kazao da je video kako smo uspeli 2000-te da razorimo fabrike u Kraljevu kao što su Magnohrom i druge, te da mu samo što nije prepuklo srce gledajuće te prizore. Ukazao je da je važno što se otvori Leoni, gde će raditi ukupno 5.000 ljudi.

Naveo je da i dalje ima problema sa nezaposlenosti u Kraljevu, dodajući da je zbog toga važan autoput, jer on donosi investitore.

- Za Kraljevo krećemo sa kolektorom i kanalizacijom, što je ukupno 42 miliona evra. Što sa izgradnjom mostova kasnimo dugujem izvinjenje narodu. Mislim da je važno da investitori dođu u Kraljevo, Rasinski, Moravički i Raški okrug - naglasio je on.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA