Vučić se sastao sa Janom Bratuom: Srbija ceni podršku Misije OEBS

 
  • 5

Dvojica sagovornika razgovarali su o regionalnoj situaciji, o modalitetima saradnje u procesu demokratizacije i zajedničkom doprinosu održanja mira i stabilnosti u regionu

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, Jan Bratu Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Misije OEBS ambasadora Jana Bratua, sa kojim je razgovarao o modalitetima saradnje u procesu demokratizacije, kao i zajedničkom doprinosu održanja mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Vučić je naglasio da Republika Srbija ceni podršku Misije OEBS u sveobuhvatnom reformskom procesu, koja podrazumeva i stručnu pomoć u oblastima poput medijskih sloboda i vladavine prava, kao i u jačanju ljudskih i manjinskih prava i drugim aktivnostima.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predsednik Vučić i ambasador Bratu su se saglasili da je važno da aktivnosti Misije OEBS budu planirane sa nadležnim državnim institucijama, kako bi bile u skladu sa stvarnim potrebama zemlje na njenom reformskom i evropskom putu.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o regionalnoj situaciji, saglasivši se da je prioritet da na Zapadnom Balkanu budu održani mir i stabilnost.

S tim u vezi su razgovarali i o situaciji na jugu Srbije, a predsednik Vučić je zahvalio na pomoći Misije OEBS u dogovoru Ministarstva za obrazovanje i Nacionalnog saveta Albanaca oko udžbenika na albanskom jeziku za osnovne škole.

Sastanak je održan u zgradi Predsedništva Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo perone stare autobuske stanice u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danica

    8. septembar 2021 | 22:36

    Srbija je uvek tezila za održavanje mira i stabilnosti. Uz pomoć clanova i misije OEBS imace puni podršku i sigurnost ka toj nameri.

  • Milos

    8. septembar 2021 | 13:15

    Jako vazna organizacija za bezbednost u Evropi s kojom treba imati dobre odnose zbog gradjana Srbije!

  • Sima

    8. septembar 2021 | 16:06

    Srbija je mnogo uznapredovala poslednjih godina jer čini sve što može da pomogne sve građane bez obzira koje su nacije ili vere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA