Dodik: BiH se raspada!

 
  • 3

Predsednik Republike Srpske se osvrnuo na izjavu Pedija Ešdauna datu u irskom parlamentu gde je kritički govoreno o srpskom entitetu u BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da u Bosni i Hercegovini nema separatizma već da se ta država “u ovom momentu raspada”.

Dodik je ovim rečima odgovorio na izjavu bivšeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Pedija Ešdauna koji je u irskom parlamentu rekao da se Dodik i vlasti u Republici Srpskoj ponašaju separatistički.

Dodik je, posle sastanka sa liderom Srpske demokratske stranke (SDS) Mladenom Bosićem u Banjaluci, novinarima rekao da Ešdaun treba da sudski da odgovara zbog kršenja međunarodnog prava na prostoru BiH, što će se, kako ocenjuje, jednog dana i desiti.

"Ono što Ešdaun govori nije više važno, on je važan sa stanovišta posledica koje je ovde ostavio", rekao je Dodik novinarima

Ešdaun je rekao da Dodik ima plan da BiH učini potpuno nefunkcionalnom kako bi svi odustali od nje i pozvao Brisel da jače podrži izgradnju snažnijih centralnih institucija.

(Izvor: Tanjug)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ante

    23. novembar 2012 | 15:45

    Ma Srbi su uvijek imali pogrešnu nacionalno šovinističku politiku zbog koje su svoj narod ostavili bez ognjišta, raselili i napravili od njih čemer i jad. Milošević i Martić su svojom politikom izgubili Kosuvo i tzv.Spska Krajina u Hrvatskoj. Dodik je počeo voditi politiku kao i Miliošević pa će na kraju ostati bez tzv. Republike Srpske. Vojvodina će se ocijepiti...ništa neće ostati od Srbije. Srbi to neće priznati, ali... tako je. Dok se srpski narod klete u svoje političare, mi Hrvati i Bosanci naprdujemo. Na kraju će se Srbi izmedju sebe početi ubijati... koji glup narod... hahaha

  • Hazim Ljubljanac

    13. oktobar 2012 | 11:45

    Ne raspada se BiH,raspada se Dodikovo Carstvo ili RS u kojoj gubi sve poluge vlasti i gdje ce uskoro odgovarati za sve kriminalne radnje. Reci "Nema separatizma vec se ta drzava u ovome momentu raspada"nema nikakve logike za covjeka minimalne inteligencije.Vjerovatno je imao 1 iz istorije.Sto narod u BiH tako i RS nema nikakvog izgleda za buducnost treba zahvaliti Dodiku,Izetbegovicu i Lagumdziji koji pune svoje dzepove a narodu k....

  • GOSPODAR SVIH SVIJETOVA

    29. jul 2013 | 02:40

    ŠTO KAŽE DODIK SAMO KONTRA ,ČETNIČKA TVOREVINA U POLA BOSNE BOLJE DA SE ZOVE ČETNIČKA REPUBLIKA NEGO SRPSKA ,MJEŠAJU SRBE I ČETNIKE ,A TO JE SKROZ RAZLIČITO.A MOŽDA JE DODIK U ČETNICIMA PA IH BRANI DA SE NEOTKRIJU MEŽU SRBIMA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA