"Mi ćemo uvek učestvovati u dijalogu, ali ne vidim veliki smisao razgovora sa Kurtijem"

 
 ≫ 
  • 6

On je Srbiju optužio za 3 genocida, nije se udostojio da nauči istoriju - izjavio je Vučić

Aleksandar Vučić, Aljbin Kurti Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP/Predsedništvo Srbije

Srbija će uvek učestvovati u dijalogu, ali ne vidim veliki smisao razgovora sa Kurtijem, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Srbija mora da učestvuje u dijalogu, da se trudi. To je naš interes, jer ćemo mi sa našim komšijama na Balkanu živeti još dugo. Mi moramo da razgovaramo, ali i da radimo na tome da očuvamo mir i stabilnost u regionu i sačuvamo naše ljude na KiM - rekao je predsednik Srbije.

- Mi dijalogom obezbeđujemo mir i stabilnost, bezbednost našem narodu na Kosovu, to je naš interes, ali videćemo kako će se dalje odvijati situacija - dodao je.

Kako se danas navršavaju 23 godine od otmice dva novinara na Kosovu i Metohiji, predsednik je govorio o tom događaju, ali i pritiscima i rekao da Albanci svoju krivicu nikada neće priznati.

- Ja sam par dana posle otmice posetio suprugu jednog od otetih novinara i nije prijatan momenat. Naše je da se sećamo tih divnih ljudi, i da im odajemo poštu, a Albanci svoju krivicu nikada neće priznati. Oni znaju da će teško proći gde ima više Srba, oni tuku i uvode strah gde vide da mogu. Greška je što misle da je to njihova unutrašnja stvar, i da Srbija sa tim nema veze. Ali Srbija ima snagu i jedinstvo, nećemo dozvoliti da se cepamo od sopstvenog naroda i da idemo protiv njih, na našu podršku uvek mogu da računaju - rekao je predsednik.

Vučić kaže da iz Srbije dolaze poruke mira i pružene ruke prema muslimanima.

- Kada vidite da to ne nailazi na odgovor, već je jedini odgovor da su "Srbi genocidaši, zločinci i zlikovci"... - objasnio je predsednik.

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpska 🔔🔔🔔

    21. avgust 2021 | 12:43

    Koji dijalog?! Dijalog sa teroristima?!?!🙏🙏🙏

  • Bole

    21. avgust 2021 | 11:03

    Ja ne vidim interes Srbije u bilo kakvom razgovoru sa njima osim licnog...

  • ANTE BAN

    21. avgust 2021 | 15:17

    Drukčije rečeno; "učestvovat ću samo- forme radi!" Pa- ni medjunarod. zajednica ne vidi smisao takvog dijaloga, pa ga po svemu sudeći- neće ni zakazivati! DOKAZ-ovome je- već propušteni termin za prošli mjesec!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA