"Ako Priština nastavi sa lobiranjem za priznanje, mi krećemo u kampanju povlačenja"

 
  • 2

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da će, ukoliko bilo koja zemlja donese odluku o priznanju tzv. nezavisnosti Kosova, Beograd krenuti u kampanju za povlačenje priznanja

KIM PRISTINA Foto: Tanjug/Tanja Valič

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da će, ukoliko bilo koja zemlja donese odluku o priznanju tzv. nezavisnosti Kosova, Beograd krenuti u kampanju za povlačenje priznanja.

Na pitanje kako će Srbija reagovati, ako Priština krene u kampanju za priznavanje, koju je najavio turski predsednik, a u svetlu sporazuma iz Vašingtona, Vučić je odgovorio:

- To vam traje do septembra meseca. Ako bilo ko donese odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, istog trenutka mi krećemo u kampanju povlačenja priznanja.

Vučić je dodao da poštuje turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, da želimo najbolje odnose sa Turskom, ali da imamo svoju zemlju, svoje interese i da ćemo se u skaldu sa tim interesima i ponašati.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mika

    22. jul 2021 | 16:27

    Sta cekate?Ne vadite se uvek na Pristinu,uradite nesto sami!

  • Kopaonik

    22. jul 2021 | 23:41

    I tu ste bez sansi,to se videlo veceras u SB.Turska ce pobediti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA