Selaković čestitao nacionalni praznik Francuske: Pad Bastilje tiče se svih slobodarskih naroda

 
  • 0

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković čestitao je danas francuskom kolegi Žan-Ivu Le Drijanu nacionalni praznik Francuske

Nikola Selaković Foto: Tanjug/AP/DPA/Kay Nietfeld/

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković čestitao je danas francuskom kolegi Žan-Ivu Le Drijanu nacionalni praznik Francuske, 14.jul, ističući da to nije samo praznik te zemlje, već svih slobodarskih naroda, među kojima je uvek bio i srpski narod.

- Upućujem Vam iskrene čestitke i najbolje želje za prosperitet i uspeh Vaše zemlje, koja se uspešno oporavlja od posledica koje nam je svima nametnula pandemija KOVID-19. Uveren sam da će Francuska iz ovih teškoća izaći jača i spremnija za borbu protiv globalnih izazova sa kojima se suočava cela naša civilizacija -  napisao je Selaković.

On je istakao da pad Bastilje, koji se obeležava 14. jula, nije samo nacionalni praznik Francuske, već je reč o prazniku svih slobodarskih naroda, među kojima je uvek bio i srpski narod.

- Naše veze ovenčane su uspesima u borbi za slobodu i jednakost. Iz tih istorijskih veza naše dve zemlje, stvoreni su temelji za uspešnu i svestranu bilateralnu saradnju - naveo je Selaković.

Šef srpske diplomatije je izrazio uverenje da će se i u narednom periodu odnosi i saradnja između Srbije i Francuske, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu, još uspešnije razvijati u obostranom interesu.

Selaković je izrazio nadu da će Francuska nastaviti da uvažava izvanredne napore koje Srbija ulaže u reforme u oblasti vladavine prava, u cilju budućeg članstva u Evropskoj uniji, kao i posvećenost vrednostima Frankofonije, u želji da u što skorijem periodu postane njen punopravni član.

- Sa iskrenim željama za uspešan nastavak saradnje, primite izraze mog dubokog uvažavanja -  naveo je Selaković u čestitki.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA