Na bilbordu kod Gračanice grafiti "UČK" samo dan nakon skidanja i paljenja zastave SPC

 
 ≫ 
  • 5

Učestali incidenti i provokacije usmerene prema Srbima

Bilbord Gračanica Foto: RTV Gračanica / Kancelarija za KiM

Samo dan nakon skidanja i paljenja zastave Srpske pravoslavne crkve, na bilbordu između Gračanice i Lapljeg Sela osvanuli su ispisani grafiti "UČK".

Bilbord na kome je slika Gračanice i četiri ocila, umazan je plavom farbom i na njemu je crnom bojom, osim "UČK" napisan i grafit "Albanija", prenosi Kosovo onlajn.

Prošle godine u novembru, na ulazu u Gračanicu osvanuo je bilbord sa parolom "Sloboda ima ime" i amblemom "UČK", a samo nekoliko dana kasnije simboli OVK su ispisani i na saobraćajnom znaku na ulazu u taj grad, što je izazvalo uznemirenje lokalnog srpskog stanovništva.

Poslednjih dana učestali su incidenti i provokacije usmerene prema Srbima.

Sa manastira Gračanica je skinuta zastava SPC i zapaljena, a sinoć su u Lipljanu Albanci sprečili mlade Srbe da postave koševe na igralište.

(Telegraf.rs)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    1. jul 2021 | 12:25

    Hitno poslati SRPSKU vojsku na Kosovo da čuva naše manastire. Ovim ludacima sutra može pasti na pamet da ih miniraju. Šta se čeka više???????

  • Miko

    1. jul 2021 | 12:50

    I ovaj bilbord je provokacija sama za sebe! Sta se cudimo pa i mi provociramo albance, pogledajte dobro i biće vam sve jasno. Zar to nemoze na lepsi način, slika manastira bez ovih dodatnih prikljucaka!

  • Neni

    1. jul 2021 | 17:37

    Pokusavam da shvatim u cemu je poenta ovih tekstova? Jel treba da izazovu reakciju ili da pokazu do koje mere smo anestezirani i ravnodusni i na kojoj tačci ce doci do pucanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA