Kurti optužio Beograd za "kampanju" protiv Albanaca: Nisu uspeli tenkovima, sad bi administrativno

 
  • 5

Kurti je rekao da "pomno prati" situaciju i položaj Albanaca u tim opštinama i optužio Beograd da ono što tamo nije uspela da "učini tenkovima, sada čini administrativno", objavio je portal Reporteri

Albin Kurti, Aljbin Kurti Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Premijer privremenih kosovskih institucija Aljbin Kurti je, u razgovoru sa predsednikom Albanskog nacionalnog veća u Srbiji Ragmijem Mustafom, optužio Beograd za "kampanju" protiv Albanaca u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

Kurti je rekao da "pomno prati" situaciju i položaj Albanaca u tim opštinama i optužio Beograd da ono što tamo nije uspela da "učini tenkovima, sada čini administrativno", objavio je portal Reporteri.

- Kampanja protiv albanskih stanovnika u Preševskoj dolini je neprihvatljiva i treba je zaustaviti što je pre moguće - rekao je Kurti.

Predstavnici prištinskih vlasti su sa Mustafom, takođe, razgovarali o "pasivnom" odnosu prema albanskom stanovništvu u tim većinski albanskim sredinama, koji je, kako su ocenili, "posebno intenziviran u Medveđi", prenosi KosovoOnlajn pisanje portala Reporteri.

U tekstu se dodaje da je Mustafa zahvalio Kurtiju na prijemu i posebno na, kako se navodi, sredstvima koja je prethodna kosovska vlada, kada je on bio premijer, izdvojila za pomoć tokom pandemijske krize.

Mustafa je, takođe, predstavio razne projekte koje opštine sa albanskom većinom na jugu Srbije planiraju da sprovedu.

Kurti i Mustafa su se složili da "intenziviraju saradnju" u cilju poboljšanja položaja Albanaca u Preševu, Medveđi i Bujanovcu, piše portal Reporteri.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    25. maj 2021 | 13:10

    Možeš da kmečiš koliko hoćeš al Kosovo je srpsko nama se ne žuri a ti si već sada prošlost.

  • nikolas

    25. maj 2021 | 11:24

    SVE JE DOBRO DOK VAS STITI NATO OKUPATOR SRBIJE !!!

  • Mihajlo

    25. maj 2021 | 10:15

    Ko nije uspeo tenkovima ? Pregazili vas do Tirane da nije Nato nepravedno intervenisao. Terorizam bio skoro poptuno iskorenjen i onda slede laži i podvale i bombardovanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA