"Videli smo šta piše o Mitrovici, šta nude narodu. Za nas je kompromis jedino moguće rešenje za KiM"

 
 ≫ 
  • 10

Ne smemo da se udaramo u prsa i prihvatamo sve što nam nude, moramo dobro da analiziramo i donesemo pravu odluku - poručio je predsednik Srbije

Aleksandar Vučić Foto: Telegraf.rs

Predsednik Srbije danas je prokomentarisao rešavanje kosovskog pitanja nezvaničnim dokumentom tzv. "non pejperom" rekavši da je Srbija otvorena za dijalog.

- Za nas je kompromisno rešenje, jedino rešenje, ja sam video šta drugi govore, čak i oni koji nisu kompetentni i nadležni... Ali ja sam samo mali čovek sa Balkana, pa ne bih ništa da komentarišem - rekao je Vučić.

Objasnio je i dokle se stiglo sa analizom novog "non-pejpera" i kako se takav dokument čini Srbiji.

- U ovom dokumentu ima mnogo benefita za Srbiju, ali to nije ono što mi hoćemo, mi smo videli šta piše o Mitrovici, šta nude narodu... Sve! Ali mi ne smemo da se udaramo u prsa i prihvatamo sve što nam nude, moramo dobro da analiziramo i donesemo pravu odluku - rekao je Vučić.

O navodima da je Ajnhorst autorka "non pejpera"

Vučić je rekao da ne može da potvrdi da je autorka poslednjeg non pejpera izvršna direktorka Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) za Evropu i Aziju, Angelina Ajnhorst, jer je uveren da to nije ona uradila.

- Ne mogu to da potvrdim, jer mislim da nije. Ovo mi ne liči na Angelinu Ajnhorst i uveren sam da ona to nije uradila - izjavio je predsednik Srbije.

Mediji su ovih dana spekulisali ko bi mogao biti autor non koji je prištinska Koha plasirala kao nemačko francuski predlog kojim se kao finalno rešenje dijaloga Beograda i Prištine predviđa "međusobno priznaje suvereniteta i treitorijalnog integriteta", i široka autonomija za Srbije na KiM.

O međustranačkom dijalogu

Predsednik Vučić izjavio je da se tokom prve runde međustranačkog dijaloga, bez posredovanja stranaca, razgovaralo arugementima, da će se razgovori nastaviti, te da je lično uveren u dobre rezultate.

- Mi smo juče razgovarali i sve što mogu da kažem da je bio civilizovan, odmeren dijalog, razgovarali smo argumentima. Nastavićemo dijalog i uveren sam da ćemo imati dobre rezultate - izjavio je.

Prema njegovim rečima, dobri rezultati znače da se uspostave pravila i procedure koja će da važe za sve jednako, za one u vlasti i u opoziciji, da svi budu jednako zadovoljni i nezadovoljni.

- To je nešto najbolje, da možemo građane da pozovemo na slobodne izbore, a narod neka odluči - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miodrag Mio

    29. april 2021 | 12:56

    Neće tu nikad biti rešenja dok se Kosovo i Metohija ne vrati u ustavno pravni poredak Srbije. Jer šiptari samo priznaju nezavisnost i ništa drugo.

  • hm

    29. april 2021 | 13:55

    resenje je vrlo jednostavno da vratimo svu srpsku zemlju znaci cjelu albaniju i balkan i narod koji se nije ogresio

  • Matija Bećković:

    29. april 2021 | 14:12

    „Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da im ga damo? Ako je njihovo, zašto nam ga otimaju? A ako već mogu da ga otmu, zašto se toliko ustručavaju?“

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA