Vučić čestitao Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i vernicima

 
 ≫ 
  • 12

Neka radost života bude nepresušno nadahnuće da, u vremenu velikih izazova pred kojima se nalazi čovečanstvo i Srbija, složno i zajednički radimo, snažeći najveće ljudske vrednosti mira, praštanja i tolerancije - navodi se u čestitki

Aleksandar Vučić, Stanislav Hočevar Foto-montaža: Marko Jovanović, Tanjug/Tanja Valič

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas uskršnju čestitku beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji Uskrs slave po Gregorijanskom kalendaru.

- Vama i svim vernicima srdačno čestitam najveći hrišćanski praznik Uskrs.

Neka radost života bude nepresušno nadahnuće da, u vremenu velikih izazova pred kojima se nalazi čovečanstvo i Srbija, složno i zajednički radimo, snažeći najveće ljudske vrednosti mira, praštanja i tolerancije, gradeći mostove međusobnog poverenja i razumevanja, kako bi zajednički doprineli opštem napretku - piše u poruci.

Čestitajući praznik, predsednik je istakao da će "u Republici Srbiji i njenim državnim organima, uvek imati postojanog partnera i sagovornika u rešavanju svih pitanja kako bismo svi zajednički doprineli napretku naše države".

- Srećan Uskrs- navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Čestitka predsednice Vlade Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić takođe je uputila čestitku i poručila da nas je teška zdravstvena situacija, koja je pogodila našu zemlju kao i ceo svet, naučila koliko je važno zajedništvo, tolerancija i međusobna podrška.

Naglasila je da je pandemije ukazala svima nama na to da su briga za bližnje i pomoć koju smo bezrezervno pružali jedni drugima pravi put ka stvaranju sigurnijeg i boljeg društva u kojem živimo.

- Ovaj veliki hrišćanski praznik ipak dočekujemo sa optimizmom i čvrstom verom u život i prave vrednosti utkane u temelje na kojima počiva naše društvo. U svoje lično ime i u ime članova Vlade Srbije, želim vam da dane koji predstoje provedete dobrog zdravlja, okruženi ljubavlju i duhovnim mirom - navodi se u poruci predsednice Vlade.

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma M.

    2. april 2021 | 15:53

    Postovani i uvazeni prijatelju Nadbiskupe Stanislave Hocevar, Vama i Vasim najblizima, cetitam SRECAN USKRS, da ga provedete u zdravlju i veselju na mnogaja ljeta. Od srca iskreno toma m.

  • Zorica BGD

    2. april 2021 | 15:20

    SRECAN USKRS KATOLICI

  • Eugen

    2. april 2021 | 15:05

    Sretan Uskrs braćo katolici u Srbiji.. Božja svijetlost obasjati će doline po kojima hodamo s imenom Isusa Krista na ustima i u srcu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA