Potpisan ugovor o kupovini još 2 miliona kineskih vakcina: Tema i izgradnja i rekonstrukcija bolnica

 
 ≫ 
  • 5

* Putem video linka predsednik Srbije razgovarao sa rukovodstvom Sinofarma * Razgovaralo se o još dve teme: izgradnji fabrike kineskih vakcina u Srbiji i o izgradnji i opremanju srpskih bolnica

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas putem video linka sa rukovodstvom kompanije Sinofarm o procesu nabavke vakcina, izgradnji fabrike kineskih vakcina u Srbiji, ali i o izgradnji i opremanju srpskih bolnica. On se zahvalio predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, rukovodstvu Komunističke partije i predstavnicima Sinofarma na pomoći u snabdevanju vakcinama u najtežem trenutku.

Vučić je istakao da je najveći broj građana u Srbiji vakcinisan upravo ovom vakcinom i naglasio važnost potpisivanja novog ugovora za novih 2 miliona vakcina.

Istakao da su srpski strucnjači dali veoma visoko mišljenje o kvalitetu i bezbednosti Sinofarmove vakcine.

Predsednik Sinofarm Grupe Liu Đingžen zahvalio se predsedniku i građanima Srbije na poverenju ukazanom kompaniji Sinofarm i dodao da je od početka pandemije 2020. godine upravo Sinofarm, kao najveća farmaceutska kompanija u Kini, preuzela odgovornost za borbu protiv ove bolesti.

- Srbija je prva evropska zemlja koja je odobrila vakcinu Sinofarma i danas ćemo potpisati ugovor za isporuku novih 2 miliona doza. Cenimo poverenje građana u naš proizvod i srećni smo što možemo da pružimo neophodnu podršku ljudima u Srbiji u borbi protiv virusa - rekao je predsednik Sinofarm Grupe Liu Đingžen.

Tema razgovora bila je i izgradnja, rekonstrukcija i opremanje bolnica u Srbiji, saopšteno je iz službe za saradnju sa medijima.

Ovom prilikom je potpisan Ugovor o kupovini vakcina kompanije Sinofam, a sastanku i potpisivanju ugovora prisustvovala je i ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo.

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćomi

    18. mart 2021 | 11:24

    Bravo predsednice!Tako se bori za Srbiju!Primio sam bas tu vakcinu i hvala bogu odlicno se osecam!

  • Cvijan

    18. mart 2021 | 18:40

    Kako je krenulo, i mene ce posthumno vakcinisati.

  • Sneza

    18. mart 2021 | 18:38

    Ovaj se zaukc'o kao da se sprema stogodisnja borba sa ovim nevidljivim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA